Bu Stephen King klasiğinin The Walking Dead'le şaşırtıcı bir bağlantısı var

Frank Darabont'un 2007 yapımı Sis'i yönetmesi, The Walking Dead için büyük bir önem taşıyor

The Walking Dead'in en önemli karakterlerinden Carol'ı canlandıran 58 yaşındaki Melissa McBride, Sis'te de rol amlıştı (AMC/MGM)

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) ve Yeşil Yol'da (The Green Mile) Stephen King'le birlikte çalışan Frank Darabont, 2010'da az bilinen bir zombi çizgi roman serisinin televizyon uyarlamasını yapmak üzere işe alınmıştı. Bu uyarlama, 11 sezon süren ve çok beğenilen The Walking Dead'den başkası değildi.

The Walking Dead'de Stephen King etkisi

Dizinin ilk sezonu, King'in tüyler ürpertici roman ve öykülerinden bariz bir şekilde etkilenen korku öğeleriyle doluydu. 

King ve The Walking Dead arasındaki en belirgin bağlantıysa, 2007 tarihli Sis (The Mist) uyarlamasıydı.

Korku ve fantastik türündeki çalışmalarıyla tanınan Darabont, Frankenstein ve Elm Sokağında Kabus 3 : Rüya Savaşçıları'nın (A Nightmare on Elm Street 3) senaryosunu kaleme almış, Esaretin Bedeli ve Yeşil Yol gibi beğenilen filmleri de hem yazıp hem yönetmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu filmler ona, The Walking Dead'i yönetmek için fazlasıyla övgü kazandırmıştı.

Darabont'un Sis'teki yazar ve yönetmenlik deneyimi sayesinde, The Walking Dead'in en ikonik karakterlerini canlandıran oyuncular da kadroya eklendi.

Maine'in küçük Bridgton kasabasında geçen Sis, sıradan insanların ani ve açıklanamaz bir felaketle karşılaştıklarında nasıl işbirliği yapabileceklerini ya da birbirlerinden kopabileceklerini anlatıyor.

Süpermarketteki bir grup müşterinin, içinde canavarlar gizleyen bir sis çöktüğünde hayatta kalmak için birlikte çalışmak zorunda kalıyor ve bu da gerilimin artmasına neden oluyor.

Sis, Walking Dead'le pek çok ortak oyuncu içeriyor. Sis'te rol alıp ardından The Walking Dead'in oyuncu kadrosuna katılanlar arasında Laurie Holden (Andrea), Jeffrey DeMunn (Dale Horvath), Melissa McBride (Carol Peletier) ve Juan Gabriel Pareja (Morales) yer alıyor.    

Rick Grimes için ilk tercih Andrew Lincoln değildi

Her iki projede de yer alanlar arasında pilot bölümde zombi rolündeki Sam Witwer ve sonraki sezonlarda küçük rolleri olan Tiffany Morgan'la Cheri Dvorak da var. 

Darabont favori oyuncularını dizide yeniden kullanmakla kalmadı, The Walking Dead'in beğenilen birkaç bölümünü de yönetmiş özel efekt sanatçısı Greg Nicotero'yu da yanında getirdi.

Öte yandan Darabont'un The Walking Dead'in baş kahramanı Rick Grimes için ilk tercihi Andrew Lincoln değildi. Darabont, başlangıçta Sis'te David Drayton'ı canlandıran Thomas Jane'in Rick olmasını istiyordu. 

AMC, The Walking Dead'e yeşil ışık yaktığında, Drayton üç sezonun ardından iptal edilen HBO dizisi Hung'a çoktan imza atmıştı. Böylece Lincoln rolü aldı ve Robert Kirkman'ın yarattığı Güneyli şerif rolüne başarılı bir şekilde hayat vererek hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazandı. 


Independent Türkçe, cbr.com, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU