Ryan Gosling, Barbie'yle müzik listelerine de girdi

Greta Gerwig'in gişe canavarı filmine Barbie: The Album eşlik ediyor

Ryan Gosling, Barbie film müziklerinden biri olan hit şarkısı I'm Just Ken'le Birleşik Krallık (BK) listelerinde ilk 40'a girdi.

Barbie'nin filmi rekorlar kırmaya devam ederken, ona eşlik eden film müzikleri de BK tekli listelerinde ilk 5'e aynı anda giren üç şarkıyla bu alanda bir ilke imza attı.

Greta Gerwig'in, Mattel'in ürettiği oyuncak bebekleri konu alan son komedisi halihazırda gişede birkaç rekora imza attı. Film gösterime girdiği hafta sonu dünya çapında 162 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Official Charts Company filmin gösterime girmesinden bir hafta sonra, filme eşlik eden müzikleri içeren Barbie: The Album'ın BK tekli listelerindeki önceki rekorları kırdığını duyurdu.

Billie Eilish'in derin düşüncelere sevk eden şarkısı What Was I Made For? bu hafta üç numaraya yükselmeyi başarırken, albümün çıkış teklisi olan Dua Lipa'nın disko pop şarkısı Dance the Night, 4 numarayla onu takip etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5. sıradaysa Aqua'nın Barbie World parçasının rapçi Nicki Minaj ve Ice Spice tarafından yeniden düzenlenmiş versiyonu yer alıyor.

Yıldızlarla dolu albümdeki Charli XCX'in enerjik şarkısı Speed Drive, Gosling'in duygusal baladı ve Lizzo'nun hareketli bebop şarkısı Pink de ilk 40' girdi.

Öte yandan rapçi Dave ve Central Cee'nin Sprinter'ı 8. haftasında da bir numarada kalarak gücünü korurken, Olivia Rodrigo'nun Vampire'ı da listelerde iki numarada yer alıyor.
 

Barbie
Margot Robbie, Barbie'de (Warner Bros.)


Geçen yıl Disney'in büyülü bir Kolombiya yapımı olan komedisi Enkanto: Sihirli Dünya (Encanto); We Don't Talk About Bruno, Surface Pressure ve The Family Madrigal'le, film müziklerinden aynı anda üç şarkıyı ilk 10'a sokan ilk animasyon filmi olmuştu.

Barbie'nin müzikleri BK'deki dinleyiciler arasında ortalığı kasıp kavursa da The Independent'tan Adam White'ı pek etkilemedi.

White albüm için yazdığı üç yıldızlı eleştiride şöyle belirtti: 

Billie Eilish, buna ilham veren film kadar inişli çıkışlı bir film müziğine öncülük ediyor.

Öte yandan film, aralarında The Independent'tan Clarisse Loughrey'in de bulunduğu eleştirmenleri etkilemeyi başardı ve Loughrey 5 yıldızlı incelemesinde filmi "neredeyse mucizevi bir başarı" diye nitelendirdi.

Halen sinemalarda gösterimde olan Barbie, Margot Robbie'nin canlandırdığı ve filme adını veren oyuncak bebeğin kendisini keşfetme yolculuğunun başladığı gerçek dünyaya uzanan macerasını anlatıyor.

Ryan Gosling, Barbie'nin erkek arkadaşı Ken rolünde yer alırken Issa Rae, Simu Liu ve Kate McKinnon da Ken ve Barbie'lerin diğer versiyonlarını canlandırıyor. America Ferrera ve Will Ferrell ise insanları oynuyor.

Filmi yöneten ve senaryoyu da aynı zamanda partneri olan yönetmen Noah Baumbach'la (White Noise) birlikte kaleme alan Gerwig yakın zamanda katıldığı bir podcast programında, nihayetinde filmin son kurgusundan çıkarılan bir sahneyi açıklamıştı.

39 yaşındaki Gerwig "[Barbie'nin] ortasında yellenme operası gibi bir şey vardı. Gerçekten komik olduğunu düşünmüştüm. Ama ortak görüş bu değildi" demişti.

Press Association'dan da yararlanılmıştır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU