Arda Güler'e Real Madrid etkisi: 62 basamak yükselerek 16. sıraya yerleşti

İlk kez 2003'te düzenlenen ve 21 yaş altındaki futbolcuların ödüllendirildiği "Golden Boy" adayları arasına giren Arda Güler sıralamada 62 sıra yükseldi. İlk 4'te değişim yaşanmadı

Arda Güler, Real Madrid'le 2029 yılına kadar sürecek sözleşmeye imza attı / Fotoğraf: @realmadrid

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olarak dünya çapında ün kazanan Arda Güler, yükselişini sürdürüyor.

Takımıyla çıktığı antrenmandaki görüntüleriyle herkesin beğenisini kazanan genç yıldız adayı, henüz takımıyla maça çıkma şansı yakalayamasa da göze girmeye devam ediyor.

Güler, geçtiğimiz ay dünyanın en saygın ödülleri arasında yer alan ve bu yıl Tuttospor ve Football Benchmark ortaklığında 20. kez verilecek olan "Golden Boy" (Altın Çocuk) ödüllerine 78. sıradan dahil olmuştu.

 

 

7 Temmuz'da Real Madrid'le resmi sözleşme imzalayan Arda Güler'in yükselişi hemen her alanda olduğu gibi Golden Boy sıralamasında da sürdü.

Temmuz güncellemesinin ardından 62 basamak birden yükselen Güler, 64.3 olan puanını 78.2'ye çıkartarak en büyük sıçramaya imza attı. 

16. basamağa yerleşen Güler, Ajax'tan Rensch, Manchester City'den Lewis gibi isimleri geride bırakarak ilk 20'ye dahil oldu.

 

 

Yapılan açıklamada, Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmasının sıralamada büyük yükseliş göstermesinde etkili olduğu, ayrıca listedeki en yüksek sıçramayı kaydeden oyuncu olduğu belirtildi.

Yeni takımıyla henüz forma şansı yakalayamayan Arda Güler, geçen sezon Fenerbahçe formasıyla 35 maçta 6 gol, 7 asist, A Milli Takım'la da 4 müsabakada 1 gol üretti.

 

Musiala-Reuters.jpg
Jamal Musiala / Fotoğraf: Reuters

 

İlk 4 değişmedi

"Golden Boy" adaylarının sıralandığı listenin ilk 4 sırası değişim göstermedi.

Bayern Münih'in 20 yaşındaki Alman futbolcusu Jamal Musiala, bu sene en yüksek puanla listesinin ilk sırasında yer alıyor. 

98,3 puanla en yüksek ortalamaya sahip olan Musiala'nın güncel piyasa değeri 110 milyon euro.

Musiala, Golden Boy ödülü için en güçlü adaylar arasında ön plana çıkıyor.

 

 

Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan ve Arda Güler'le yakınlığı gözlenen Jude Bellingham da Golden Boy 2023'ün en iddialı isimleri arasında.

19 yaşındaki Büyük Britanyalı Bellingham, 95 olan puanını 96,7'ye yükselterek iddiasını sürdürüyor.

Barcelona ve İspanya Milli Takımı'ndaki performansıyla dikkat çeken 2022'de Golden Boy ödülünün sahibi olan Gavi, bu yılki ödül için de en güçlü adaylardan. 

İspanyol yıldızın 93 olan puanı 92,5'e gerilese de kürsünün üçüncü basamağında yer almaya devam etti.

 

Gavi 2022.jpg
Gavi, 2022'de ödülün sahibi olmuştu / Fotoğraf: Twitter

 

Golden Boy'un ilk sıralamasında 91,6 puanla dördüncü olan Benfica'dan Antonio Silva, güncelleme sonrası 91,7 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu.

Barcelona'dan Alejandro Balde'nin puanı 87,8'den 87,1'e, sıralaması da 5'ten 6'ya gerilerken, Xavi Simons 87 olan puanını 91'e yükselterek beşincilik koltuğuna oturdu.

7 oyuncu listeye dahil oldu

Golden Boy 2023 sıralamasına güncelleme sonrası 7 yeni oyuncu dahil edildi.

PSV Eindhoven'dan Pepi (69 puan), PAOK'tan Konstantelias (64 puan), Lille'den Yoro (63,7 puan), Hajduk Split'ten Pukstas (63,6 puan), Nice'ten Bouanani (63 puan), Atletico Madrid'den Barrios (62,3 puan) ve Monaco'dan Ben Seghir (62 puan) listeye yeni giren isimler oldu.

 

 

"Golden Boy" nedir?

Dünya futbolunun en prestijli ödüllerinden biri olarak tanımlanan "Altın Çocuk" ödülü genç oyuncuları tanıma mirası olarak adlandırılıyor.

Buna gerekçe olarak da daha önce ödülü kazanan ve sonrasında kariyerlerinde büyük başarılar elde eden oyuncular gösterilerek, Golden Boy ödülünün önemi ve güvenilirliği sağlamlaştırdığı iddia ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Football Benchmark tarafından geliştirilen Golden Boy endeks metodolojisi, milli takımlarında veya UEFA kulüp müsabakalarında olağanüstü performans sergileyen oyuncuları ödüllendiren bir "bonus" puanı ile birlikte üç temel unsurdan oluşur. 

Golden Boy endeksi, belirli kriterler baz alınarak 1 ile 100 arasında puanlanıyor ve oyuncu potansiyelinin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesine olanak sağlıyor. 

Golden Boy Top 100 listesine seçilebilmesi için bir oyuncunun 2003 veya sonrasında doğmuş olması ve Avrupa'nın en iyi 25 yerel liginde (UEFA katsayılarına göre) yer alan takımlarda oynaması gerektiği belirtiliyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU