Süper Lig kulüpleri transferde bir ayı geride bıraktı: 113 futbolcu imza attı

Geride kalan transfer döneminin ilk bir aylık sürecinde 113 futbolcuyu farklı takımlar kadrolarına kattı. Independent Türkçe, sözleşme imzalanan futbolcuları derledi

Süper Lig 2022-23 sezonu hazırlıklarını sürdüren kulüpler, transfer döneminin birinci ayında 113 oyuncuya imza attırdı / Fotoğraf: Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor

Süper Lig kulüpleri, 26 Haziran'da başlayan ve 15 Eylül 2023'te sona erecek Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nde bir ayı geride bıraktı.

Bu sezon 20 takımla oynanacak ve 38 hafta sürecek Süper Lig'de mücadele edecek kulüpler, şampiyonluk, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda başarı için ter dökecek.

Bu doğrultuda bir yandan 2023-24 sezonu hazırlıklarını sürdüren takımlar, diğer yandan kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe, Transfermarkt verileri doğrultusunda kulüplerin gerçekleştirdiği transferleri mercek altına aldı.

26 Haziran'da açılan transfer penceresinde Süper Lig'de yer alan 20 kulüpten 19'u kadrolarını 113 oyuncu ile takviye etti.

27 Temmuz 2023 itibariyle transfer tahtası kapalı olan Kayserispor'un resmileşmiş transferi bulunmuyor.

 

 

"Dört Büyükler"den 26 takviye

Süper Lig'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan ve en çok şampiyonluk yaşayan takımlar olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor'un şu ana kadar yaptıkları takviye sayısı 26'yı buldu.

Fenerbahçe, Dört Büyükler arasında 1 ayda en çok transfer gerçekleştiren kulüp konumunda.

Sarı-lacivertliler, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Bartuğ Elmaz, Ryan Kent, Alexander Djiku, Dusan Tadic, Edin Dzeko, ve Umut Nayir'i kadroya katarak 8 yeni oyuncu transfer ederken, Gustavo Henrique ile İrfan Can Eğribayat'ın da bonservislerini alarak toplam transfer sayısını 10'a çıkardı.

 

 

Galatasaray'dan 4'ü yeni toplam 5 imza

Geçen sezonun şampiyonu olan Galatasaray ise 4'ü yeni olmak üzere 5 futbolcunun transferini resmiyete döktü.

Takımda kiralık olarak forma giyen Kaan Ayhan'ın bonservisini alan sarı-kırmızılı ekip, Angelino, Cedric Bakambu, Wilfried Zaha ve Halil Dervişoğlu'nu kadrosuna kattığını açıkladı.

 

 

Beşiktaş'tan 3'ü yeni 4 transfer

Transfer sezonunda temkinli ilerleyen Beşiktaş, 3'ü yeni olmak üzere 4 isimle sözleşme yaptı.

Arthur Masuaku'nun opsiyonunu kullanarak oyuncuyu yeniden takıma kazandıran siyah-beyazlı ekip, Jean Onana, Daniel Amartey ve Emrecan Bulut'a da resmi imza attırdı.

Trabzonspor'dan 7 imza

Geçen sezon beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, bu sezon 7 futbolcu kadroya dahil etti.

Bordo-mavili ekip, geride kalan 1 ayda Mislav Orsic, Tonio Teklic, Onuralp Çevikkan, Filip Benkovic, Joaquin Fernandez, Dimitrios Kourbelis ve Göktan Gürpüz'le anlaştı.

Trabzonspor'un sakatlık yaşayan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak yeni transfer Mislav Orsic'in sözleşmesini askıya alması bekleniyor.

 

 

Transferin şampiyonu Hatayspor

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle geçen sezon ligden çekilen Hatayspor, yaz döneminde transferin en hızlı ekibi oldu.

Hatayspor, bir aylık süreçte 12 transfer yaparak bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

Volkan Demirel'in teknik direktörlüğünü üstlendiği Hatayspor şu ana kadar Onur Arı, Carlos Strandberg, Joelson Fernandes, Giorgi Aburjania, Görkem Sağlam, Armin Hodzic, Visar Bekaj, Fisayo Dele-Bashiru, Oğuzhan Matur, Ünal Durmuşhan, İbrahim Demir ve Nikola Maksimovic'i kadrosuna dahil etti.

Alanyaspor ile Süper Lig'in yeni ekibi Pendikspor, Hatayspor'un ardından 11'er oyuncuyla anlaşarak ikinci sırayı paylaştı.

Samsunspor ve Ankaragücü, sekizer takviyeyle bu ekipleri izlerken, Adanademirspor 7 oyuncu transferi gerçekleştirdi.

 

 

Kayserispor'dan transfer yok

Fatih Karagümrük ile İstanbulspor geride kalan süreçte beşer oyuncuyu kadrosuna kattı.

Sivasspor, 4 yeni oyuncuyla sözleşme imzalarken Kasımpaşa, Başakşehir, Antalyaspor ve Gaziantep FK üçer oyuncuyu renklerine bağladı.

Transferin sessiz ekiplerinden Konyaspor ve Çaykur Rizespor 2'şer yeni oyuncuyu kadroya dahil etti.

2023-24 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek ekiplerden Kayserispor, transfer yasağı nedeniyle henüz transfer yapamayan tek ekip olarak öne çıkıyor.

Kayseripsor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, transfer yasağı nedeniyle istifa ettiği dedikodularını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yalanladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU