BM, 3 milyon Sudanlı mülteciye yardım etmeyi planlıyor

Sudan’daki BM kuruluşları, çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan üç milyonu aşkın kişiye insani yardımı artırmak için ortak çabaları hızlandırdıklarını duyurdu

Sudan’ın Batı Darfur eyaletinin başkenti Cuneyna’Dan dün kaçan Sudanlı kadınlar, Çad’ın Adre kentinde Kızıl Haç’tan yardım almak için sırada bekliyor / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler’in (BM) Sudan’daki Entegre Geçiş Yardım Misyonu (UNITAMS) tarafından yapılan açıklamada, açlığın yurtiçi ve dışındaki milyonlarca Sudanlıyı kuşattığına vurgu yapıldı.

Sudan’daki BM kuruluşları, dün Port Sudan’da bir toplantı düzenleyerek, çatışma nedeniyle yerinden edilmiş, çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan üç milyonu aşkın kişiye insani yardımı artırmak için ortak çabaları hızlandırdıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temmuz ortasında yayınlanan bir BM raporuna göre, Sudan nüfusunun yarısı, özellikle de Hartum, Darfur ve Kordofan eyaletlerindeki savaş bölgelerinde mahsur kalan milyonlar acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Sudan Ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında devam eden çatışmalar, hastanelerin yarısından fazlasından hizmet dışı kalmasına neden oldu, elektrik, su ve sağlık gibi gerekli hizmetleri kaybetmeye devam eden sivillere yönelik insani yardımların ulaştırılmasını engelledi.

Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma dün durdu.

Geçtiğimiz günlerde iki taraf arasında şiddetli ve kanlı çatışmalara tanık olan, düzinelerce sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı Hartum, Omdurman ve Bahri’de ihtiyatlı bir sükunet hakim oldu.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU