Barbie'nin pazarlama kampanyasına dökülen paralar yapım bütçesini aştı

150 milyon dolar harcanmış

Barbie'de Margot Robbie ve Ryan Gosling'e Emma Mackey, Alexandra Shipp, Dua Lipa, Ncuti Gatwa, Simu Liu ve Scott Evans eşlik ediyor (Warner Bros)

Greta Gerwig'in yönettiği, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı Barbie manşetlerden düşmüyor.

Variety'nin haberine göre Warner Bros, Barbie'nin pazarlaması için 150 milyon dolar harcadı. Habere göre, rakip stüdyolar Barbie'nin pazarlama kampanyasının 150 milyon dolara mal olduğunu tahmin ediyor. Bu rakam, filmin yapımında kullanılan 145 milyon dolarlık bütçeden daha fazla.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazarlama kampanyası, hayranların özel Barbie posterleri yapmalarına olanak tanıyan bir web sitesinden, film setinde çekilen bir reklam filmi için sigorta şirketi Progressive'le ortaklığa, Barbie'nin rüya evinin Malibu'da gerçek boyutlu bir kopyasını oluşturmak için Airbnb işbirliğine ve hatta Brezilya'daki Burger King'le pembe bir burger için yapılan çalışmaya kadar uzanıyordu.

Warner Bros'un küresel pazarlama başkanı Josh Goldstine, Variety'ye yaptığı açıklamada bazı markaların Barbie furyasından faydalanmak için kendi pembe ürünlerini yaratmak üzere harekete geçtiğini söyledi.

Goldstine, "Markalar bunun bir parçası olmak istedi çünkü filmin kültürde dinamik bir şekilde kendine yer bulduğunu gördü" diyerek ekledi: 

Bu bir pazarlama kampanyası olmaktan çıktı ve bir akıma dönüştü.

Taktik işe yaradı ve Barbie hayranları da pazarlama kampanyasını çabucak benimsedi. Bu başarı gişeye anında yansıdı ve Barbie, gösterime girer girmez rekor kırarak ABD'de 2023'ün en büyük açılışını yaptı.

Barbie veOppenheimer birlikte vizyona girerek ABD tarihinde bir hafta sonunda en yüksek dördüncü toplu gişe hasılatının toplanmasını sağladı.

The Hollywood Reporter'a göre Barbie, açılış hafta sonunda ABD'de 155 milyon dolar, dünya genelinde ise 337 milyon dolar hasılat elde etti.


Independent Türkçe, Variety, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU