Türk ekiplerinin Avrupa'daki rakiplerine genel bakış: Zalgiris, Zimbru, Tiran ve Cluj

Türk takımlarının Avrupa’daki eşleşmeleri belli oldu. Independent Türkçe, Zalgiris, Zimbru, Tiran ve Cluj’un öne çıkan özelliklerini derledi

Avrupa'da gelecek sezon mücadele edecek Türk ekiplerinin rakipleri belli oldu.

Şampiyonlar Ligi'ne ikinci eleme turundan katılacak Galatasaray'ın rakibi Litvanya temsilcisi Zalgiris Vilnius olurken, Konferans Ligi'nde yer alacak Adana Demirspor ise Romanya'nın Cluj ekibi ile eşleşmişti.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakipleri ise dün akşam oynanan müsabakaların ardından kesinleşti.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde son 16'da elenen Fenerbahçe'nin bu sezon Konferans Ligi'ndeki rakibi La Fiorita'yı 1-0 mağlup eden Moldova ekibi FC Zimbru oldu.

Beşiktaş ise Dinamo Batumi'yi 2-1 mağlup eden Arnavutluk temsilcisi KF Tirana ile eşleşti.

Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu müsabakaları 25-26 Temmuz'da oynanacak. Konferans Ligi karşılaşmaları ise 26-27 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Independent Türkçe, Türk temsilcilerinin rakiplerini mercek altına aldı.

 

 

Galatasaray'a "Devler Ligi" için ilk rakip Zalgiris

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek isteyen Galatasaray'ın bu kulvardaki ilk rakibi Litvanya temsilcisi Zalgiris Vilnius.

Litvanya ekibi, maçlarını eskiden Vėtra Stadyumu olarak bilinen 5 bin 67 kapasiteli LFF Stadyumu'nda oynuyor. 

5 Mart'ta başlayan Litvanya A Lyga'da 22 müsabakayı geride bırakan Zalgiris Vilnius, 49 puanda ve 1 maçı eksik FK Panevezys'in 3 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

Zalgiris, ligde oynadığı müsabakaların 15'inden galibiyetle ayrılırken dört beraberlik, üç de yenilgiyle ayrıldı.

 

 

Rakiplerine 40 gol atan Litvanya temsilcisi kalesinde 15 gol gördü.

Zalgiris'in en formda oyuncusu ise Nijeryalı santrafor Mahias Oyewusi Kehinde. 24 yaşındaki forvet oyuncusu 18 maçta 14 golle takımın en skorer ismi konumunda. 
 
Kehinde'yi dörder golle orta sahanın önemli oyuncular Marko Milickovic ile Yuri Kendysh izliyor. Litvanyalı diğer santrafor Romualdas Jansonas ile orta saha oyuncusu Donatas Kazlauskas takımlarına üçer gollük katkı sundu.

Galatasaray, ikinci eleme turu ilk maçında 25 Temmuz'da Zalgiris'e konuk olacak. Rövanş ise 2 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

 

 

Fenerbahçe'nin rakibi Zimbru

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda Moldova temsilcisi Zimbru ile eşleşti.

Zimbru, maçlarını başkent Kişinev'deki 10 bin 500 kişilik Zimbru Stadyumu'nda oynuyor. 

Geride kalan sezonda Moldova Ulusal Ligi'nin normal sezonunu 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgiyle kapatan Zimbru, Şampiyoluk Grubu'nu ise üçer galibiyet ve beraberlik, dört de yenilgiyle üçüncü sırada tamamlayarak Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

 

 

Moldova temsilcisi, turnuvanın birinci eleme turunda San Marino ekibi La Fiorita'yı 1-1 ve 1-0'lık skorla eleyerek bu turda Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Transfermarkt verilerine göre 3 milyon 520 bin euroluk kadro değeri bulunan Zimbru'nun en değerli oyuncusu, geçen sezon 8 golle takımın en skorer ismi olan Alexandru Dedov. 

Bu sezon kadroya dahil edilen Mihail Stefan, takım kaptanı Stefan Burghiu ile Nijeryalı santrafor Emmanuel Alaribe takımın önemli isimleri konumunda.

Fenerbahçe, Zimbru ile ilk maçını 26 Temmuz'da İstanbul'da, rövanşı ise 1 Ağustos'ta Kişinev'de oynayacak. 

 

 

Beşiktaş, Arnavutluk temsilcisi Tirana ile eşleşti

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turunda Arnavutluk temsilcisi KF Tirana ile eşleşti.

Tirana, lig maçlarını 9 bin 500 kişilik Selman Stërmasi Stadyumu'nda, Avrupa karşılaşmalarını 22 bin 500 kapasiteli Air Albania Stadyumu'nda oynuyor. 

Geride kalan sezonda Arnavutluk Superliga'da şampiyonluğu averajla rakibine kaptıran Tirana, oynadığı 36 lig maçında 20 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.

Rakiplerine 56 gol atan Tirana, kalesinde 33 gol gördü.

 

 

Transfermarkt verilerine göre güncel kadro değeri 5 milyon 530 bin euro olan Tirana'nın en değerli oyuncusu, bu sezon Romanya ekibi UTA Arad'dan kadroya dahil edilen stoper Erion Hoxhallari (550 bin euro) ile forvet Florent Hasani (500 bin euro).

26 yaşındaki Hasani, geride kalan sezonda oynadığı 34 maçta 16 kez fileleri havalandırarak takımın en skorer ismi olmuştu.

Öte yandan ön libero pozisyonundaki Ardit Deliu (350 bin euro), 10 numaradaki Regi Lushkja (350 bin euro) ve sağ kanat oyuncusu Kristal Abazaj (325 bin euro) takımın önemli isimleri konumunda.

Geçen sezonu altışar golle tamamlayan Brezilyalı santrafor Patrick 275 bin, ön libero Ardit Hila ise 200 bin euro değeriyle dikkat çekiyor. 

 

 

Adana Demirspor'a zorlu rakip: CFR Cluj

Bu sezon tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy göstermeye hazırlanan Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla eşleşti.

Romanya'nın ekibi Cluj, geçen sezon 16 takımla oynanan normal sezonu 63 puanla lider Farul'un bir puan gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı. Altı takımla oynanan şampiyona grubunu ise iki galibiyet, dörder beraberlik ve yenilgiyle noktalayan Cluj, üçüncü sırada kalarak Konferans Ligi'nde yer almaya hak kazandı.

Transfermarkt verilerine göre güncel kadro değeri 18 milyon 130 bin euro olan Cluj'un sağ beki Cristian Manea, 3 milyon 500 bin euro ile takımın en pahalı ismi konumunda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 yaşındaki Manea'yı 1 milyon 600 bin euro ile sağ kanat Claudiu Petrila ile 1 milyon 400 bin euro değerdeki Ermal Krasniqi takip ediyor. 

Geride kalan sezonda 42 maçta 11 gol atan santrafor Rangelo Janga 11, Daniel Birligea ise 9 golle takımın en skorer oyuncularıydı.

On numara mevkisinde oynayan ve 15 asistle sezonu tamamlayan Ciprian Deac (500 bin euro) 8 golle bu oyuncuları takip etmişti.

Geçen sezon takımına 6 golle katkı veren stoper Yuri Matias (1,8 milyon euro) ise Neftçi Bakü'ye transfer oldu.

Adana Demirpsor, 27 Temmuz'da Cluj deplasmanına çıkacak, 3 Ağustos'ta ise Adana'da rövanş maçı oynayacak. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU