İçişleri Bakanı Yerlikaya: FETÖ’cü vatansız hainleri unutmayacağız; onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var

Yerlikaya, “Bu millet, o gece öyle kahramanlıklar gösterdi ki eşine ancak şanlı tarihimizde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da rastlanabilir” diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “FETÖ’cü vatansız hainleri unutmayacağız. Onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var” dedi.

Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen programda konuştu.

“15 Temmuz’un 7. yıldönümünde; bir taraftan zaferimizin sevincini yaşıyor, bir taraftan ebediyete uğurladığımız şehitlerimizin hüznünü taşıyoruz” diyen Yerlikaya şöyle devam etti:

Sinemizde aynı anda 2 duygumuz var.  İkisi de yüce, ikisi de büyük… Her şeyden önce; aziz vatanı, bayrağını, iradesini, seçilmiş liderini canı pahasına savunan tüm isimsiz kahramanlarımızı, şehadet şerbeti içen 253 vatan evladımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Allah mekanlarını cennet, makamlarını âli eylesin. Vatan için anadan, yardan, serden geçen ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz diyen 2739 kahraman gazimize… Sizlerin şahsında şükranlarımı sunuyorum.

“15 Temmuz’da eşi benzeri görmemiş bir ihanetle sarsıldık. Askerimizin tertemiz üniformasını kirleten o FETÖ’cü hainler irademize, istiklal ve istikbalimize kastettiler. Vatanımızı işgale yeltendiler” ifadelerini kullanan Yerlikaya şunları kaydetti:

Sıkılmış yumruklarından başka silahı olmayan masum sivillerimizi ağır silahlarla taradılar. Hiçbir kutsalı, hiçbir değeri, ahlakı olmayan o hainler, ekmeğini yedikleri milletine ihanet ettiler! Milletimiz bunlara boyun eğmedi. Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara indi. 21. yüzyılda; destanlar çağının bittiği sanılan bir zamanda tarihin en büyük destanlarından birini bizim milletimiz yazdı.  Türkiye’mizin en uzun ve en karanlık gecesinde; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla  genciyle topyekün Türk Milleti vatanına canlı kalkan oldu. Bedrin Aslanları ancak bu kadar şanlı idi diyor ya Akif, o gece bu milletin her bir ferdi Bedrin Aslanları gibiydiler. Her bir vatan evladımız, yürüyen bir İstiklal Marşı… dalgalanan bir al bayraktı… Bu millet, o gece öyle kahramanlıklar gösterdi ki eşine ancak şanlı tarihimizde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da rastlanabilir. Değerli arkadaşlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, milletimizin azim ve kararlığı, vatanı bir kez daha kurtarmış, son sözü milletimiz söylemiştir. 15 Temmuz; 2. Kurtuluş Zaferimiz olarak tarihe geçmiştir.

15 Temmuz’a ilişkin, “Hiçbir kahramanımızı unutmadık unutmayacağız” diyen Yerlikaya, “FETÖ’cü vatansız hainleri de unutmayacağız.  Onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var.  Nereye saklanırlarsa saklansınlar, Hangi kılığa girerlerse girsinler izlerini sürüyoruz.  Devletimiz teyakkuzdadır. 15 Temmuz 2016’dan bu yana FETÖ’cü hainlerle amansız bir şekilde mücadele ediyoruz. Her bir hain, adalet önünde hesap verinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Andolsun ki şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmadı, kalmayacak" şeklinde konuştu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU