Galatasaray şampiyonluk kupasına kavuştu: Törende hüzün de sevinç de vardı

Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 yenmesinin ardından şampiyonluk kupasını kaldırdı. Coşkulu kutlamanın yapıldığı gecede Ahmet Çalık detayı futbolcular, teknik heyet ve taraftarlara hüzünlü anlar yaşattı

Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, 37. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe'yi konuk etti.

Rakibini 3-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk kupasını müsabakanın ardından Nef Stadı'nda kaldırdı.

Taraftarı önünde büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı futbolcular, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Ahmet Çalık'ı da kutlamalarda andı.

Ünlü sanatçılar Kenan Doğulu, Aleyna Tilki ve Simge, şarkılarıyla hem tribündeki futbolseverlere hem de futbolculara unutulmaz anlar yaşattı.

Independent Türkçe, Galatasaray'ın gurur gecesinde yaşananları derledi.

 

 

Rakibini 3-0 mağlup etti, geceye mutlu başladı

Sezon boyunca kıyasıya yarıştığı Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, geçen hafta ilan ettiği şampiyonluğunu derbi galibiyetiyle taçlandırdı.

Karşılıklı ataklarla hızlı başlayan mücadelenin 28. dakikasında ev sahibi ekip, Nicolo Zaniolo'nun golüyle 1-0 öne geçti. 

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar 71'de Mauro Icardi, 79'da bir kez daha Zaniolo ile gol bularak farkı 3'e çıkardı.

 

 

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 85'e yükseltti. Fenerbahçe 77 puanda kaldı.

Gelecek hafta her iki takım da maçlarını 3-0 hükmen kazanacak.

Beşiktaş ise Konyaspor'u mağlup edebilirse ikili averaj gereği Fenerbahçe sezonu üçüncü olarak noktalayacak.

 

 

Souness bir kez daha bayrak dikti

Cumhuriyetin 100. yılı için bu yıl yeniden tasarlanan şampiyonluk kupasını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

Şampiyonluk törenine Galatasaray'ın eski teknik adamları, eski futbolcular ve eski başkanlar da çağrıldı. 

1996'da Fenerbahçe ile oynanan müsabaka sonrası Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın ortasına Galatasaray bayrağı dikmesi nedeniyle "Ulubatlı Souness" olarak anılan Greame Souness da davetliler arasında yer aldı. Souness bu kez NEF Stadı'na bayrak dikti.

Souness'in yanı sıra Galatasaray'ın efsaneleri arasında yer alan Fatih Terim'de törende yer aldı. Terim, törenden erken ayrıldı.

 

Icardi-Simge-AA.jpg
Icardi, şarkıcı Simge Sağın'la "Aşkın olayım" düeti yaptı / Fotoğraf: AA

 

Sezona damga vuran ikili sahne aldı: Simge-Icardi

Galatasaray'da Icardi, Simge'nin "Aşkın olayım" şarkısıyla bu sezon adeta özdeşleşti.

Attığı her golden sonra taraftarı mest eden Arjantinli golcü, söz konusu şarkıyla birlikte anılıyordu.

Şampiyonluk kutlamasına da Icardi ve Simge ikilisinin düeti damga vurdu. 

Her futbolcunun seçtiği bir şarkıyla sahneye çıktığı gecede Icardi'ye, kızları ve Simge Sağın eşlik etti.

Icardi'nin sahneye yürürken Simge'nin Aşkın olayım şarkısına eşlik etmesi taraftarlara ve izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Öte yandan Galatasaraylı Bafetimbi Gomis de kendisiyle özdeşleşen "O Sen Olsan Bari" şarkısı ve Aleyna Tilki ile birlikte sahneye çıktı.

 

Abdülkerim-AA.jpg
Abdülkerim Bardakçı, Ahmet Çalık'ın fotoğrafının basılı olduğu formayla törene katıldı / Fotoğraf: AA

 

Abdülkerim Bardakçı hüzünlü anlar yaşattı

Kutlamalarda futbolcuların çoğu keyifli şarkılarla taraftarları coştururken Abdülkerim Bardakçı'nın şarkı seçimi geceyi hüzne boğdu.

Bardakçı, 11 Ocak 2022'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaşamını yitiren Ahmet Çalık için Sezen Aksu'dan "Yalnızca Sitem" şarkısını tercih etti.

Abdülkerim Bardakçı, Konyaspor'da birlikte oynadığı Çalık'ın en sevdiği şarkıyla podyuma çıkarken hüzünlü anlar yaşattı.

Bardakçı, Konyaspor'dan takım arkadaşı Çalık'ın fotoğrafını tişörtüne bastırdığı ve şarkı eşliğinde sahneye geldiği anlarda kendisinin, teknik direktör Okan Buruk'un ve izleyenlerin gözyaşı döktüğü görüldü.

2017-20 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Ahmet Çalık, takımıyla kazandığı şampiyonluğun kutlamalarına da Aksu'nun "Yalnızca Sitem" şarkısı eşliğinde sahneye çıkmıştı.

 

Kerem-AA.jpg
Kerem Aktürkoğlu, gözünü Şampiyonlar Ligi'ne dikti / Fotoğraf: AA

 

Kerem Aktürkoğlu Şampiyonlar Ligi müziğiyle çıktı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ekibi ve oyuncular, madalyalarını almak için seçtikleri şarkılarla tek tek sahaya çıktı.

Kerem Aktürkoğlu, tercihiyle gelecek sezon mücadele edecekleri Şampiyonlar Ligi müziğini tercih etti.

Kaptan Fernando Muslera Galatasaray marşlarından "Sen Var Ya Sen", Yunus Akgün, "Senin için yaşamak var ya", Emin Bayram "Çocukluk Aşkımsın", Emre Taşdemir ise Gökhan Kırdar'dan "Yerine Sevemem"i tercih etti.

 

 

Berkan Kutlu, helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant için yazılan Kobe, Kaan Ayhan ise Duman'dan Senden Daha Güzel parçasıyla sahneye geldi.

Galatasaraylı futbolculardan Dubois, Pump It; Torreira  Mercho; Mertens, Life Is Life; Zaniolo, Can't Hold Us; Nelsson, Tsunami; Rashica, Oj Kosove oj Nena ime; Oliveira, Freed from desire; Adekugbe, Last Last; Mata, Rosalia; Boey, Werenoi ve Yusuf Demir Rastgele şarkısıyla sahneye çıktı.

 

 

Özbek: 6 puanı sil, Sivas'taki puanı da sana verdim, yine geridesiniz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, tören sonrası Galatasaray Cemiyeti'nde kutlamalara devam etti.

Burada açıklamalarda bulunan Özbek, rakiplerini kızdıracak açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gaziantep ve Hatayspor'un ligden çekilmesiyle rakiplere verilen puanlara gösterilen tepkilere ve Sivasspor maçına damga vuran hata nedeniyle yapılan eleştirilere cevap veren Özbek'in şu sözleri tartışma yaratacak cinsten oldu:

Şampiyon belli. Bugün gördünüz ligde ikinciyi de üçüncüyü de biz tayin ediyoruz. Herkes bilsin ki bu ligin Generali Galatasaray'dır. Bu ligde biz ne dersek, o olur... Dediler ki, 'Depremde takımlar çekildi, haksızlık var.' Ne istiyorsun kardeşim? 6 puan mı? Sil. Yine geridesiniz. Sivas'ta 'şu' oldu, 'bu' oldu. O puanı da sana verdim! Ne oldu? Galatasaray'la bilek güreşi yapılmaz.

Özbek'in açıklamalarına Beşiktaş ve Fenerbahçe'den henüz bir cevap gelmese de Ahmet Nur Çebi'nin Gaziantep ve Hatayspor kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU