Erdoğan: Seçimin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz

"En yakın rakibimize 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum."

Görsel: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kesin sonuçlar açıklanmadan AK Parti Genel Merkezi'nin balkonunda bir konuşma yaptı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır

Hem yurt için oyların gayrı resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oylarının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. 

Biz, fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. 

Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz, ancak sonucun ne oranda tecelli ettiği önümüze gelmeden milli iradenin tezahürünü bekliyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kazanan, seçim tablolarının göstereceği rakamların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz, milletimiz olmuştur.

Seçim kampanyası dönemindeki tartışmalar artık geride kalmıştır. Bu süreçte herkes milletimize sözünü söylemiş, milletimiz de bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın bir anlamı yok. Milletimizin kararının ne olduğunu gayrı resmi kesin sonuçlar açıklandığında hep birlikte göreceğiz. 

Seçimin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz Milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa başımızın üstünde yeri var.

En yakın rakibimize 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum.

Yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla bu turu bitireceğimize inanıyoruz.

Biz teröristlerle kol kola olmadık, biz Diyarbakır’da Kürt kardeşlerimizin ölümüne neden olan Selo ile beraber olmadık.

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU