Ligde 18'de 17 yapan Galatasaray, zorlu fikstürde hedefe ulaşabilecek mi?

Galatasaray 18. lig maçında 17. galibiyetini alarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın kalan zorlu fikstürünü ve şampiyonluk şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, ligde son 8 haftaya 69 puanla zirvede girdi / Fotoğraf: AA

Uzun süredir böyle bir temponun içine girmemiştik. Ufak tefek darbeler, sakatlıklar oluyor ama genel olarak iyi durumdayız. Şampiyonluk şarkısını da uzun zamandır söylüyoruz. Sezona başlarken hedefimiz şampiyon olmaktı. Şu anda da hedefimiz şampiyon olmak. Bu yolda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yolun sonu da şampiyonluk olur."

Süper Lig'in 30. haftasında konuk olduğu Alanyaspor'u 4-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, şampiyonluk isteğini bu sözlerle dile getirdi.

Aldığı sonuçla puanını 69'a yükselten Galatasaray, bir maçı eksik Fenerbahçe'nin 9 puan önünde zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. 

Sarı-kırmızılı ekibin üçüncü sıradaki Beşiktaş'la puan farkı ise 13'e yükseldi.

 

Okan Buruk-AA.jpg
Okan Buruk / Fotoğraf: AA

 

8 maçın 6'sı İstanbul'da, 1 maçı hükmen kazanacak 

Süper Lig'deki son 18 lig maçının 17'sini kazanarak önemli bir seri yakalayan Galatasaray için kalan 8 maçın 7'si oldukça zor bir fikstüre sahip. 

Bu hafta Fatih Karagümrük'le karşılaşacak sarı-kırmızılılar, ardından Beşiktaş'a konuk olacak. 

Derbi sonrası Türkiye Kupası'ndan elendiği Başakşehir'le karşılaşacak Galatasaray, 34. haftada küme düşme hattındaki İstanbulspor'a rakip olacak.

35. haftada Sivasspor'u ağırlayacak Galatasaray, sonrasında küme düşme hattındaki bir diğer ekip olan Ankaragücü deplasmanına çıkacak. 

37. haftada Fenerbahçe'yi konuk edecek sarı-kırmızılı ekip, son hafta Hatayspor müsabakasını hükmen 3-0 kazanarak ligi tamamlayacak.

Yükselen formuyla dikkat çeken Okan Buruk'un öğrencilerinin zorlu fikstürü nasıl atlatacağı ise merak konusu.

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRT Spor

 

"Sadece Galatasaray değil bütün takımlar zorlanacak" 

Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın kalan maçlarını ve şampiyonluk şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Ligde kalan 8 maçın sadece Galatasaray için değil diğer takımlar için de zor geçeceğini düşünen Şenher, "Bütün maçlar zor, kolay maç yok. Bu bütün takımlar için geçerli, Sadece Galatasaray değil bütün takımlar zorlanacaktır" dedi. 

Bu tabloda Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bazı özellikle olduğuna değinen Şenher, "Galatasaray'da Okan Buruk'un bu müthiş sistemi, futbolcuların form tutması, Mertens'in harikalar yaratması rakipleriyle arasındaki en belirgin farklar" diye konuştu.

 

Galatasaray-AA.jpeg
Fotoğraf: AA

 

"Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı, Başakşehir'i, Trabzonspor'u yendi. O maçlar kolay mıydı?"

Galatasaray'ın baskı hissettiği maçlarda zorlandığı ve Türkiye Kupası'ndan da bu nedenle elendiği şeklindeki eleştirilerin yersiz olduğunu düşünen Şenher, şu ifadeleri kullandı: 

Onu söyleyenler futbolu bilmiyor. Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yendi. O maç kolay maç mıydı? Beşiktaş'ı, Başakşehir'i Trabzonspor'u yendi. Onlar kolay mıydı? Kupada Başakşehir'e elendi ama o maçta iki penaltısı, bir golü verilmedi. Galatasaray o maçta da tur atlardı. Maalesef hakemler öyle arzu etti, Galatasaray elendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Galatasaray şunu öğrendi: Şampiyon olacaksan hakemleri de yeneceksin" 

"Artık Galatasaray şunu öğrendi: Şampiyon olacaksan hakemleri de yeneceksin" diyen Osman Şenher, Galatasaray'ın son maçlarında hakemlerin doğru yönetimler gösterdiğini belirterek, "Son iki maçta hakemler nispeten daha ortadan düdük çalmaya uğraştılar. Alanyaspor maçında da Abdülkadir Bitigen'in daha kötü bir maç yöneteceğini düşündüm ama pek bir şey yoktu" yorumunda bulundu. 

"Türkiye'de şu an Galatasaray'ı yenebilecek takım yok"

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın önünde yer alan Galatasaray'ın şampiyonluk şansını da değerlendiren Şenher, sözlerini şöyle noktaladı:

Şu an bütün kamuoyu, bütün spor otoriterleri Galatasaray'ın şampiyon olacağını söylüyor. Bu formuyla Türkiye'de şu an Galatasaray'ı yenebilecek takım yok. Kalan maçlarda da Galatasaray'ın kolay kolay puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Çok büyük bir sürpriz olmazsa Galatasaray bu sene Süper Lig'i şampiyon olarak kapatır.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU