Sinan Oğan: Kılıçdaroğlu da İnce de Erdoğan'ın karşısında kaybetti

"Bu iktidar 20 senedir iktidarda kaldığına göre demek ki muhalefet 20 senedir muhalefet yapma görevini tam olarak yerine getirememiştir"

Fotoğraf: AA

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da Azerbaycan ile Kardeşlik Derneğini ziyaret etti.

Türkiye'nin son 20 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oğan, "Biz diyoruz ki mevcut iktidar 20 senede yoruldu, yıprandı, biraz dinlenmesi lazım" dedi.

Oğan şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu iktidar 20 senedir hükümet etme görevini yaparken bu muhalefet de 20 senedir muhalefet etme görevini yapıyordu ama bu iktidar 20 senedir iktidarda kaldığına göre demek ki muhalefet 20 senedir muhalefet yapma görevini tam olarak yerine getirememiştir. Sayın Erdoğan'ın karşısında Sayın Kılıçdaroğlu girdiği bütün seçimleri kaybetti. Sayın Muharrem İnce de en son girdiği cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti. Dolayısıyla bu iki adayın da Cumhuriyet'imizin son 20 seneki başarısızlıklarındaki rolü yadsınamaz. Bu üç siyasetçi de artık geçmişte kalmıştır.

"Biz kendimizi ikinci tura kalacak aday olarak görüyoruz"

Seçim güvenliği hakkında Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiğini, yarın da İnce ile görüşmesinin bulunduğunu dile getiren Oğan, randevu alması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmek istediğini aktardı.

Oğan, bir gazetecinin seçimin ikinci tura kalma ihtimaline ilişkin sorusuna, "Biz ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. Bu ilk turda bitecek bir yarış değil. Biz kendimizi ikinci tura kalacak aday olarak görüyoruz ama olur da diğer ittifaklar ikinci tura kalırsa elbette Ata İttifakı bileşenlerine danışacağız. Terörle arasına kim mesafe koyarsa, kim terör örgütlerinin siyasi uzantılarını yanından uzaklaştırır, milli bir duruş sergilerse ikinci turda onunla masaya oturabiliriz" yanıtını verdi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU