"Taraftarlar şampiyonluğa inanmıyor"... Fenerbahçe'de umudu kıran ne?

Jorge Jesus, Fenerbahçeli taraftarların şampiyonluğa inanmadıklarını söyleyerek tartışma konusu oldu. Spor yorumcusu Haldun Domaç, Jesus'un sözlerini ve taraftarların şampiyonluk inancını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Süper Lig'de 57 puana ulaşan Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, Fatih Karagümrük deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü.

Sarı-lacivertli ekip, 1-0 geriye düştüğü maçı, Zajc ve Szalai'nin golleriyle 2-1 kazandı.

Sahadan 3 puanla ayrılan Jorge Jesus'un öğrencileri, lider Galatasaray ile aradaki puan farkını da 6'ya düşürdü.

Derbide Beşiktaş'a yenildiği için taraftarın protestosuna maruz kalan, Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselse de futbolcuları ıslıklanan Fenerbahçe'de gündem şampiyonluğa olan inançsızlık.

 

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, hakem kararlarına tepki gösterdiği basın toplantısında taraftarların şampiyonluğa inanmadığını söyledi:

Taraftarların bizler kadar şampiyonluğa inandığını düşünmüyorum. Son yıllarda Fenerbahçe'nin lig sonuna çifte kupa ihtimaliyle girmediğini biliyorum. Zaman zaman oyunculara tepkiler olabiliyor. Takımı sevmek hem kazanırken hem kaybederken olmalı."

Fenerbahçeli taraftarlar uzun yıllardır Süper Lig şampiyonluğuna hasret. Sezona iyi başlasa da Galatasaray'ın gerisinde kalan, ezeli rakipleriyle oynadığı maçların hiçbirini kazanamayan Fenerbahçe'de taraftarların şampiyonluğa inancı ise sorgulanıyor.

 

Haldun Domaç-Twitter.jpg
Haldun Domaç / Fotoğraf: Twitter

 

"Taraftarların şampiyonluğa inancı bitmedi ama azaldı"

Spor yorumcusu Haldun Domaç, Jesus'un sözlerini ve taraftarların şampiyonluk inancını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Jorge Jesus'un şampiyonluk sözlerini yorumlayan Domaç, "Taraftarlarda şampiyonluğa olan inanç bitmedi ama azaldı" dedi.

Bu durumun belli sebepleri olduğunu ancak en belirgin gerekçenin Beşiktaş maçındaki mağlubiyet olduğunu dile getiren Domaç, "11'e 11, 10'a 10 oynanır kaybedersiniz. 11'e 10 oynanır 2-1 kaybedersiniz. Bu sonuç taraftar nezdinde 'ezeli rakip, ebedi dost'a karşı kaybedilen puan diye düşünülür. Ama 10 kişi kalan rakibe hiçbir refleks göstermemek takıma olan inancı azalttı" diye konuştu.

 

 

"'Şampiyonluk gitti' demek gerçekçi ve doğru bir yaklaşım değil" 

Fenerbahçe taraftarlarının genel anlamda da takımın performansının şampiyonluğa yeteceğini düşünmediklerini ve bugünkü tablonun bunu destekler nitelikte olduğuna değinen Domaç, şu ifadeleri kullandı:

Taraftarlar, 'Bizim takımda şampiyon olmaya yetecek o hırsı, o arzuyu göremiyoruz' diyorlar. Benim gözlemim de öyle. Mesele buradan kaynaklanıyor. Fenerbahçe'nin kaybettiği gün de söyledim. Bugün de söylüyorum. Bu ligde 2, 1 golle şampiyonluklar gördük. O nedenle bugünden 'Şampiyonluk kayboldu, gitti' demek çok gerçekçi ve doğru bir yaklaşım değil."

 

 

"Herkes kendi ayağına basıldığında itiraz edip adalet arıyor"

Son dönemdeki hakem hatalarının da bu durumu tetiklediğini ancak bu hataların tüm takımlara yapıldığını gözlemlediğini aktaran Domaç, "Herkes kendi ayağına basıldığında itiraz edip adalet arıyor. Hakkı yendiğine 'Bizi şampiyon yapmazlar, küme düşürürler' noktasına geldiğini görüyoruz. Bunun sayısız örneği var. Bunun ortaya çıkmasına neden olan maalesef MHK'nin seçtiği hakemler. Mesela dün akşamki penaltı pozisyonunu görmemesi için kör olması gerekir. Hakem görmüyor, VAR uyarmıyor. Sadece Fenerbahçe için değil tüm takımlara oluyor. Beşiktaş aleyhine penaltı, Galatasaray'ın kırmızı kartları..." sözleriyle hakemlerin formsuzluğunu eleştirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Galatasaray hata yapmadıkça Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şansı olamaz"

Süper Lig'de kalan haftaların şampiyonu değiştirebileceğini düşünen Domaç, sözlerini şöyle noktaladı:

Mevcut tabloda 6 puan ve bir gol averajı, Galatasaray'ı şampiyonlukta iki basamak önde gösteriyor. Ancak önümüzde gidişatı değiştirebilecek maçlar, toplanacak puanlar var. O nedenle ben iki taraf adına da her şeyin bittiğini düşünmüyorum. Ama Galatasaray bana göre iki basamak daha yukarıdan bakıyor. Şampiyonluk aracını kullanan Galatasaray. Ancak o kaza yapacak ki şoföre 'sen kenara çekil, ben oturacağım' diyecekler. Galatasaray hata yapmadıkça ne Fenerbahçe'nin ne de Beşiktaş'ın şansı olamaz. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU