CHP'liler 6 yaşından beri istismara uğrayan H.K.G. için Adalet Bakanlığı'na yürüdü

CHP lideri Kılıçdaroğlu "İki yıldır kimin arkasına sakladınız, kimlerle fotoğraf çektirdiniz, fotoğraf çektirdikleriniz mi bu olayı kapatın diye baskı kuruyorlar?" diye konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G'yi altı yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük tarikat üyesi Kadir İstekli'yle ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

"Sistematik bir tecavüz var iki yıldır biliyorsunuz ve gıkınız bile çıkmıyor

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın önünde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.  2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diye bakan.

2 yıldır biz bu meseleyi biliyorsunuz da 2 yıldır ne yaptınız Allah aşkına siz! Sistematik bir tecavüz var iki yıldır biliyorsunuz ve gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede, onlar haber yaptı ve duyduk.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adalet Bakanlığı’nın önündeyiz, Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor, Aile Bakanlığı’nın zaten ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de Fotoroman var polislerin eli kolunu bağlamış durumdalar.

Polislerimiz bu olayları bilmiyor mu? Kim onların önüne çıkıyor? Hangi gerekçe ile bu dosyaları kapatıyorlar? 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler ısrarla suskunluğunu koruyor?

Buraya, bu kızımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyor bu kız, bu bizim evladımız, kızımız. Buradan bu kızımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, inançsızı inançlısı, güneylisi kuzeylisi bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor ve öfkeleniyor. Bizler, hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz.

Adalet istiyoruz bu ülkede. Artık siyasal iktidarın, polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Haksızlıkla ilgili tablo bizim tahammül edeceğimiz bir tablo değil. Ülkenin bu kadar derdi varken, siyasal iktidarın hala ve hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir.

Devleti yönetemiyorlar, haksızlıkları sindirebiliyorlar. 'İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz' demek ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? Kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Devlet baskıların altında görev yapamaz

"Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor"

Kılıçdaroğlu, daha sonra kişisel Twitter hesabından da açıklamalarda bulundu.

CHP lideri paylaşımlarında" Günlerdir kendimize gelemiyoruz. 6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım!

Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU