Yahudi düşmanı filmin reklamını yapan Kyrie Irving'i kendi takımı Brooklyn Nets de kınadı

Nets'in sahibi Joe Tsai, NBA süperstarının sosyal medyada filmin promosyonunu yaparak "kırıcı" davrandığını söylüyor

(AFP)

Brooklyn Nets, Kyrie Irving'in Yahudi düşmanı bir film ve kitabı tanıtmasından sonra NBA süperstarı konusunda "hayal kırıklığına uğradıklarını" duyurdu.

Rolling Stone'un haberine göre Irving, "Yahudi düşmanı mecazlarla dolu" Hebrews to Negroes: Wake Up Black America (İbranilerden Zencilere: Uyan Siyah Amerika) filminin promosyonunu yaptı.

Irving'in bu hareketinden dolayı Nets'in sahibi Joe Tsai, oyuncusunu alenen kınayarak şöyle bir açıklamada bulundu:

Kyrie'nin Yahudi düşmanı dezenformasyonlarla dolu bir kitaba dayanan bir filmi destekliyor görünmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.

Oturup bunun hepimiz için kırıcı olduğunu anlamasını sağlamak istiyorum ve inançlı bir adam olarak ırk, etnik köken veya dine dayalı nefreti teşvik etmeyi yanlış buluyorum.

Irving'le ilgili son tartışma, 30 yaşındaki basketbolcunun perşembe günü attığı bir tweet'te filmin Amazon sayfasının linkini paylaşmasının ardından başladı.

Cuma günü yapılan açıklamada, "Brooklyn Nets, herhangi bir biçimiyle nefret söyleminin teşvik edilmesini şiddetle kınıyor ve buna hiçbir şekilde müsamaha göstermiyor" denildi:

Bu gibi durumlarda ilk eylemimizin açık ve dürüst bir diyalog olması gerektiğine inanıyoruz. Bu süre zarfında, ADL (İftira ve İnkarla Mücadele Birliği) de dahil olmak üzere, destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irving sonrasında "Işık doğmaya başlıyor" diye tweet atarken, Nets de cumartesi gecesi Indiana Pacers'la maç yaptı.

Irving, özellikle Kovid aşısına karşı tutumuyla geçmişte de tartışmalara neden olmuştu. Bu tutum, New York kentindeki Kovid aşısı zorunluluğu nedeniyle takımıyla uzun süre oynayamamasına ve antrenman yapamamasına yol açmıştı.

Eskiden Boston Celtics forması giyen oyun kurucu, düz dünya teorisinin de savunucusuydu fakat sonrasında özür dilemişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU