Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a Manhattan’dan seslendi: Onunla ne aile konuşulur ne anayasa; bu konu kapanmıştır

CHP lideri, Manhattan’daki gökdelenin önünde Erdoğan’a seslendi

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim...  Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Duydum ki birileri senin siyasal rehinen kalsın diye benim yaptığım öneriyi yine kabul etmemiş yan çizmişsin. Anayasa ile aileyi korumaktan bahsetmişsin. Eğer bir aile konuşulacaksa konuşulacak yer burası. Senin ailen burada. Burası New York'un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, başörtüsü konusunda “yasal güvence” isteyen ve yasa teklifi veren Kılıçdaroğlu’na "anayasa değişikliği" ile yanıt vermiş, aile kurumunun güçlendirilmesini de istemişti.

CHP daha önce paravan vakıflar aracılığıyla Erdoğan'ın çocukları arasında ABD'ye para transfer edildiğini iddia etmişti. Söz konusu paralarla Manhattan'da gökdelen inşa edildiği kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU