Kılıçdaroğlu: Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi; daha bunlar güzel günleriniz gözünüzün yaşına bakan namerttir!

CHP lideri, "Artık belli ki gasp etmeye çalıştıkları 2 lokma ekmeğiniz için dövüşeceğiz, kavga edeceğiz" dedi

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir!” dedi.

“Mutfakların yangın yeri” olduğunu “Korkunç bir soygun” olduğunu söyleyen CHP lideri, “Elektrik faturalarının mücadelesi verirken getirdiler akaryakıt zamlarını” dedi.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan ve “Artık belli ki gasp etmeye çalıştıkları 2 lokma ekmeğiniz için dövüşeceğiz, kavga edeceğiz, sizin nasibiniz uğruna etmek zorundayız” diyen CHP lideri, “Saraylılar tatlı peşinde sizin ise tutunuz yok. Ama sevgili halkım. Siz de biz de biliyoruz ki bu mücadeleden millet galip gelecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Saraydaki şahıs” ifadesini kullanan ve kendisine elektrikte KDV’yi sıfırlaması konusunda seslendiğini ancak Erdoğan’ın buna yanıt vermediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Gün aşırı yağdırdıkları akaryakıt zamları ağır bir zulme dönüştü. Dünyada şöyle oldu böyle oldu diye anlatıyorlar ya. Bunun asıl nedeni Türk lirasının değerinin pul edilmesidir. Gerisi hikaye. Bir dilim ekmek kavgasını birlikte vermezsek bu 5’li çeteler bizi soymaya devam edecek. Hem bu kuru ekmek paranızla yandaşlarını trollerini finanse edecekler. Hatırlarsanız iktidar olduğumuzda kuruş ödemem demiştim talan kanala finansal akbabaları da uyarmıştım. Çetelerini koruma için ne demişti ‘şahsım’ ‘Söke söke sizden alırlar’ demişti. Ey 5’li çete siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız. Saraydaki şahıs, Putin’den ne öğrendiyse sizinle de onu uygulamak istiyor. Gittiniz İngiltere’den mahalleler satın aldınız, paralarınızı oralara taşıyorsunuz. Oralarda paranızın güvenli olacağını mı sanıyorsunuz. Bakın Putin’in oligarklarına Rusya’dan kaçırdıkları paraları alıyorlar. Bütün malvarlıklarını paraya kaçırdıkları ülkeler el koydu. Batı, Rus oligarkların malvarlıklarını hedef alan özel birim kurdu. Aslında kimin parası o? Rus halkının parası. Ey yerel oligarklar size mi yedirecekler sanıyorsunuz? Halkın parasını çaldınız, çaldığınız parayı da Batılı nasıl yeriz diye tetikte bekliyor. Size de huzur yok, uyku yok. Sizi haram başları sizi… Benim derdim kaçırdığınız bu halkın parasıdır. O parayı ait olduğu topraklara yani bu ülkeye geri kazandıracağız. Sizin gözünüzün yaşına bakan namerttir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU