Bakan Kasapoğlu duyurdu: TFF ile yayıncı kuruluş anlaşma sağladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, TFF ile yayıncı kuruluş arasında bir süredir devam eden sorunun çözüldüğünü ve tarafların anlaşma sağladığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ödemeler konusunda mutabık kaldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yayınladığı mesajda TFF Başkanı Nihat Özdemir ve beIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly ile bir araya geldiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

TFF ile beIN SPORTS arasında anlaşma sağlandığı bilgisini paylaşmak isterim. Her iki tarafa da teşekkür eder, Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim.

 

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını gerekçe gösteren yayıncı kuruluş, kulüplerle yaptığı anlaşmada indirime gidilmesini teklif etmiş, Süper Lig kulüpleri ise beIN Sports'un anlaşma yapılan parayı ödemesi gerektiğini dile getirmişti.

Geçen ay TFF'nin Riva'daki merkezinde gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Nihat Özdemir, yayın ihalesi sözleşmesine uymayan beIN Sports'a noter yoluyla ihtarname gönderdiklerini belirtmişti.

Yayıncı kuruluş ile herhangi bir anlaşma sağlayamadıklarını belirten TFF Başkanı, şu ifadeleri kullanmıştı:

beIN Sports ile olan anlaşmada 3 yılı tamamladık. Bu sene 4. yıldayız. Sözleşmemizde maalesef şu ana kadar herhangi bir anlaşma noktasına gelemedik. Son 3 yılda beIN Sports üzerine düşen bütün vecibelerini son kuruşuna kadar yerine getirmiştir. Ancak bu yıl sadece ödeyeceği yüzde 25 avansa mahsuben 500 milyon lira vermiştir. Bu parayı hakları nispetinde kulüplerimize aktarmış bulunmaktayız.

beIN Sports'u devam eden sözleşmeye uymaya çağıran Özdemir, "beIN Sports'un TFF ile yaptığı sözleşmeye harfiyen, bütün maddelerine uymasını istiyoruz. Bununla ilgili dün noterden gerekli ihtarnameyi gönderdik. Şimdi beklediğimiz ve istediğimiz, beIN Sports'un aramızdaki bütün maddelerine uyması" açıklamasında bulunmuştu.

TFF, geçen hafta Kulüpler Birliği Vakfı ile yeniden bir araya gelmiş ve toplantı sonrası yayıncı kuruluş ile yakın bir zamanda anlaşma imzalayarak yollarına devam etmek istediklerini aktarmıştı.

beIN Sports ile 14'e yakın toplantı gerçekleştirdiklerini belirten TFF Başkanı, şunları kaydetmişti:

Bugün Kulüpler Birliği bize anlaşmada gelebilecekleri rakamı ifade ettiler. Biz de önümüzdeki hafta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah yakın bir zamanda beIN Sports ile anlaşma imzalayıp beraber yolumuza devam edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU