K-pop hayranlarından eylem: Trump destekçilerinin yürüyüşüne pankekli "sabotaj"

Akımı başlatan oyuncu Shea Depmore, K-pop fanlarına karşı protestoya gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederken bu topluluğun dayanışma ve desteğine "hayran kaldığını" söyledi

Trump destekçilerinin paylaşımları, yemek fotoğraflarıyla bastırılmaya çalışıldı (Pixabay/Reuters)

2020'de ABD siyasetine damga vuran bazı olaylara sıradışı bir şekilde dahil olan K-pop fanları sosyal medyada yeni bir eyleme imza attı.

Başkan Donald Trump 3 Kasım seçimlerinin çalındığını iddia ederek Demokrat Joe Biden karşısında mağlubiyeti kabul etmeye yanaşmazken, Trump'ın Amerika'yı Yeniden Harika Yap (MAGA) sloganıyla yola çıkan taraftarları da önceki gün "Milyon MAGA Yürüyüşü" adı altında gösteri düzenledi.

Trump destekçilerinin Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) ve Antifa gibi hareketlerin üyeleriyle Beyaz Saray yakınlarında karşı karşıya gelmesiyle gerilim yükselirken, gösterilere sahne olan başkentte zaman zaman olaylar çıktığı haberleri geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington DC sokaklarında bunlar meydana gelirken, Twitter'daysa göze çarpan başka bir hareketlilik yaşandı.

Oyuncu Shea Depmore, #MillionMAGAMarch hashtag'ini alakasız kahvaltı görüntüleriyle doldurarak yürüyüşü protesto etme fikrini ortaya attı.

Depmore, K-pop hayranlarını bu eğlenceye katılmaya teşvik etti ve onlar da sanatçıyı hayal kırıklığına uğratmadı.

#MillionMAGAMarch hashtag'ini kullanan birçok K-pop hayranı, altına pankek fotoğrafları ekledikleri paylaşımlarla Trump destekçisi grupların iletilerini sabote etti.

Bir kullanıcı, "#MillionMAGAMarch'ı krep fotoğraflarıyla mahvetmeye çalışan bir K-pop hayranı" ifadesini kullandı.
 


Başka bir K-pop tutkunu da yerel pandan bitkisinden yapılmış kreplerin fotoğrafını paylaşarak bu zincire Güneydoğu Asya lezzetleriyle dahil oldu.
 


Depmore daha sonra, çağrısına kulak veren K-pop hayranlarına karşı protestoya gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederken bu topluluğun dayanışma ve desteğine "hayran kaldığını" söyledi.
 


K-pop hayranlarının 2020'de siyasi olaylara dahil olmak için sosyal medyadaki etkilerini kullanmasıyla ilk kez karşılaşılmıyor.

Bu gruplardan bazıları, ABD'de siyahi George Floyd'un 25 Mayıs'ta polis şiddeti nedeniyle ölmesinin ardından #WhiteLivesMatter (Beyazların Hayatı Önemlidir) hashtag'iyle atılan ırkçı iletileri, hayran klipleri (fancam) paylaşarak bastırmıştı.

Yine K-pop hayranları, başkanlık kampanyalarının sürdüğü sırada Trump'ın haziran ayında Tulsa kentinde düzenleyeceği miting için yüz binlerce sahte bilet kaydı yaptırmış ancak mitinge az sayıda kişi katılınca kampanya yöneticisine yol görünmüştü.

O dönem Trump'ın kampanya direktörü olan Brad Parscale, "1 milyondan fazla kişinin toplanmasını öngördüğü" Tulsa mitingine sadece 6 bin 200 kişi katılınca eleştirilerin odağı haline gelmiş ve sonrasında görevden alınmıştı.



Independent Türkçe, Malay Mail

DAHA FAZLA HABER OKU