Moskova ve Tahran ittifakını güvenlik anlayışıyla güçlendiriyor

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ahmadiyan ve Rus mevkidaşı Petruşev, St. Petersburg'da düzenlenen güvenlik konferansında görüştü

Petruşev ve Ahmadiyan güvenlik iş birliğine yönelik bir mutabakat zaptı imzaladı / Fotoğraf: Nournews

Moskova ve Tahran, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmadiyan ve Rus mevkidaşı Nikolai Petruşev'in St. Petersburg'da düzenlenen güvenlik konferansının oturum aralarında yaptıkları görüşmelerin sonucunda bir güvenlik anlaşması imzalayarak ittifaklarını güçlendirdi.

Rusya, Tahran ile Tel Aviv arasındaki karşılıklı saldırıların arka planında İran-Batı çatışması da dahil olmak üzere son zamanlarda artan gerilimler karşısında bölgedeki hareketliliğini artırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, Petruşev ile İranlı mevkidaşının "Ortadoğu'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulundukları ve gerilimin daha fazla tırmanmasını önleme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları" belirtildi.

Rusya-İran ittifakının çeşitli alanlarda güçlenmesi, güvenlik anlayışı sürecine yeni bir boyut kazandırıyor. Her iki taraf da toplantıda en büyük dikkatin "güvenlik alanında Rusya-İran pratik iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin konulara" verildiğini vurguladı.

Bu gelişme yaşanırken ABD ve İngiltere dün İranlı bireylere ve şirketlere, insansız hava aracı endüstrisini ve ihracatını hedef alan yeni bir yaptırım paketi uygulama kararını açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU