Abdullahiyan: Avrupa Birliği'nin İran'a ek kısıtlamalar getirme kararından üzüntü duyuyoruz

Avrupa Birliği dışişleri bakanları Tahran'a yönelik yaptırımların genişletilmesi konusunda anlaşmıştı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan / Fotoğraf: DPA

Arap Dünyası Haber Ajansı'nın (AWP) bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian bugün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin, İsrail'in saldırısı karşısında "meşru müdafaa hakkını" kullanması nedeniyle İran'a daha fazla "yasadışı" kısıtlamalar getirme kararından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Birliği dışişleri bakanları geçen hafta Lüksemburg'da yaptıkları toplantıda, İran’ın İsrail'e yönelik balistik füze ve insansız hava aracı ile yaptığı saldırısının ardından Tahran'a yönelik yaptırımların genişletilmesi konusunda anlaştılar.

Geçen cuma günü İran'ın orta kesimindeki İsfahan şehrinde patlamalar meydana geldi. İran Ordusu Başkomutanı Abdulrahim Musavi, bunların hava savunmasının bir dizi "uçan cisimle" karşı karşıya gelmesinden kaynaklandığını söyledi. Resmi televizyon ise İsfahan'daki hava savunmasının devreye sokulduğunu belirttiği bir video yayınladı.

Bu son gelişmeler, İran Devrim Muhafızları'ndan üst düzey bir komutanın, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğunu hedef aldığına inanılan saldırıda öldürülmesinden ve İran'ın İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı ve füzeyle saldırı başlatmasından birkaç gün sonra meydana geldi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU