NYT: İsrail İran'ı hava sahasına girmeden vurabileceğini göstermek istedi

Haberde, İsrail'in, bir dizi büyük nükleer tesisin bulunduğu orta İran'daki hava savunma sistemlerini vurabileceği mesajını iletmek istediği ileri sürüldü

İsrail saldırısının hedef aldığı, İsfahan yakınındaki hava üssünün uydu görüntüsü / Fotoğraf: AP

Üst düzey İsrailli yetkililer bugün New York Times'a, İsrail'in ABD ve müttefiklerinden gelen diplomatik baskı sonrasında İran'a daha geniş bir saldırı başlatma planlarından vazgeçtiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete, isimlerinin yayınlanmamasını talep eden yetkililerin İsrailli liderlerin, başkent Tahran yakınları da dahil olmak üzere İran'ın farklı yerlerinde çok sayıda askeri hedefi vurmayı tartıştıklarını aktardı. New York Times'a, İsrail'in hava sahasına savaşçı göndermek yerine İran'ın yüzlerce kilometre batısında konuşlanmış uçaklardan sınırlı sayıda füze ateşlediğini, ayrıca İran'ın hava savunmasını karıştırmak için küçük drone'lar gönderdiğini belirttiler.

Yetkililere göre İsrail, saldırı aracılığıyla, İran'ın hava sahasına girmeden, hatta hava savunma sistemlerini etkinleştirmeden vurabilme kabiliyetine sahip olduğunu göstermeye çalıştı. NYT yetkililere atıfta bulunarak, İsrail'in, bir dizi büyük nükleer tesisin bulunduğu orta İran'daki hava savunma sistemlerini vurabileceği mesajını iletmek istediğini bildirdi.

Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından İran'a yanıt verme konusundaki tutumunu değiştirdiğini belirtti. İsrailli ve Batılı yetkililere göre bu sırada kendisini, İsrail'in İran saldırısına verdiği başarılı yanıtı, başka bir yanıt gerektirmeyen bir zafer olarak görmeye teşvik etti.

Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından İran'a yanıt verme konusundaki tutumunu değiştirdiğini belirtti. İsrailli ve Batılı yetkililere göre bu görüşmede, İsrail'in İran saldırısına yanıtının, daha fazla cevap gerektirmeyen bir zafer olarak değerlendirmeye teşvik edildiği ifade edildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU