Ünlü yönetmen, Yaratık'ın çekimlerini anlattı: "Kabus"

Yönetmen yeni bir röportajda çığır açan bilimkurgu korku filmi hakkında konuştu

(AP)

Ridley Scott, Yaratık'ı (Alien) çekerken yaşadığı "kabus" deneyimini anlattı.

86 yaşındaki usta yönetmen, onlarca yıllık kariyerini değerlendirirken, adını duyurmadan önce sette aldığı her kararı gerekçelendirmek zorunda kaldığını açıkladı.

Bu durumun özellikle de 1979 yapımı Yaratık'ı çekerken ortaya çıktığını söyledi. Yaratık, artık bugüne kadar yapılmış en etkili bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Scott, The Telegraph'a, "Henüz isim  yapmadığım ilk günler [en zorlu zamanlardı]" dedi.

Yaratık'ı çekmek biraz kabus gibiydi, çünkü her hareketimi açıklamak zorundaydım... 42 yaşındaydım ve bağımsız olarak iyi durumdaydım, bu yüzden bir Hollywood yapımcısının bana ne yapacağımı söylemesini istemiyordum... The Duellists'i [ilk uzun metrajlı filmi] yaparken bana aptalca sorular soruldu. Yaratık'ı çekerken daha da aptalca sorular soruldu. Bu yüzden saldırgan hale geldim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ödüllü yönetmen bugünlerde neyse ki kendisine soru sorulmadığını itiraf etti ve bunun yaşlanmanın pek çok faydasından biri (bu ve artan özgüven) olduğunu söyledi.

Belki de bu özgüven sayesinde sinemacılık dünyasından çıkıp kendi şaraplarını üretmeye başladı.

Scott ve ailesi Fransa'nın güneyinde kırmızı, beyaz ve roze şaraplar üretiyor ve bunlar ilk olarak geçen yılın sonunda Britanya'da raflarda yerini aldı.

Brad Pitt'in alkol dünyasına girmesi (eski eşi Angelina Jolie'yle başladığı bir proje) sorulduğunda Scott, 60 yaşındaki aktörü ortak ilgi alanlarını ele alacak kadar iyi tanımadığını itiraf etti.

Onu bu konuda konuşacak kadar iyi tanımıyorum. Onunla sadece iki kez çalıştım.

Thelma&Louise'de Brad o zamanlar figürandı ve [hüküm giymiş soyguncu ve Thelma'nın tek gecelik ilişkisi olan JD'yi oynayacak] adamı bulamadım. Brad uygun görünüyordu. Peki ama rol yapabilir mi? Ve mizahı beni hemen etkiledi. Çok rahat, bu 17 dakika sinema tarihine geçti.

 

Brad Pitt

Ridley Scott, Brad Pitt'e bir şans vermiş ve karşılığını almıştı (AFP)​​​​​​​


Scott daha sonra kısaca kendi ölümlülüğüne değindi ve çocuklarının şarap işine daha fazla dahil olmasını istediğini söyledi.

Daha fazla dahil olmalarını isterim. Dinle dostum, büyük kırmızı otobüs bana her an çarpabilir, dikkat etmeye başlamam gerek. Büyük kırmızı otobüsün her zaman farkındayım.

Bu röportaj, kasımda gösterime girecek ve merakla beklenen Gladyatör 2'nin öncesinde geldi.

Film, "kaslı" Paul Mescal ve Joseph Quinn'in "uğursuz" performansını öven CinemaCon'u şimdiden şaşkına çevirdi.

Las Vegas'ta sinema oynatıcıların katıldığı yıllık etkinlikte bir video mesaj yayımlayan Scott, "Muhtemelen ilkinden bile daha olağanüstü" dedi. 

Kesinlikle beklemeye değer.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU