Hayranları "tüm zamanların en iyisi" diyor: Dizinin yıldızından yeşil ışık

"Yeniden çekilmesi için daha iyi bir yol düşünemiyorum"

1993 ve 2018 arasında ekranlara gelen dizi, 16 Emmy ödülü kazanmıştı (Fox)

Ünlü oyuncu Gillian Anderson, meşhur bilimkurgu The X-Files'ın yeniden başlayacağı iddialarının ardından Dana Scully rolünde geri dönüp dönmeyeceği hakkında konuştu.

1993-2002'de 9 sezon boyunca devam eden The X-Files, iki film ve bir spinoff'un yanı sıra 2016 ve 2018'de iki sezonla geri dönmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mart 2023'te orijinal dizinin yaratıcısı Chris Carter, Black Panther'ın yönetmeni Ryan Coogler'la diziyi farklı bir oyuncu kadrosuyla yeniden çekme planları hakkında konuştuğunu açıklamıştı.

Yakın zamanda Today Show'a katılan Anderson'a The X-Files'la ilgili söylentiler hatırlatıldı. 55 yaşındaki oyuncuya dizinin yeniden başlaması halinde Scully rolünü tekrar canlandırmayı düşünüp düşünmeyeceği soruldu. 

Amerikalı aktris, daha önce karakteri bir daha asla canlandırmayacağını belirtmiş olsa da Coogler'ın yeni projede yer alması fikrinin ilgisini çektiğini itiraf etti. 

Anderson, Coogler'ın projeyi yönetmesi halinde teklife "hayır demeyeceğini" ve "küçük bir şey için uğrayabileceğini" öne sürdü.

"Yaptığım her röportajda soruyorlar"

"Bu çok komik" diye söze başlayan aktris ekledi: 

Çünkü insanlar hayatımın büyük bölümünde, The X-Files'ı bitirdiğimden beri yaptığım her röportajda soruyor ve her zaman 'Hayır, olmayacak' diye cevaplıyorum. Şimdiyse Black Panther'ın yönetmeni ve müthiş bir sinemacı olan Ryan Coogler, Chris Carter'a bunu çekmek istediğini söyledi.

Anderson, yönetmene övgüler yağdırarak şöyle dedi:

Dizinin yeniden çekilmesi için daha iyi bir yol düşünemiyorum, bence o bir dahi.

Ünlü oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunun gerçekleşme ihtimali var, benim dahil olup olmamamsa bambaşka bir şey. Ama 'hayır' demiyorum çünkü bence o gerçekten harika biri. Eğer yaparsa, muhtemelen inanılmaz iyi bir iş çıkar. Belki küçük bir şey için uğrarım.

"Tüm zamanların en iyi dizisi"

2023'te 30. yaşını kutlayan The X-Files, toplam 11 sezon yayımlanmıştı. Dizide David Duchovny'yle Gillian Anderson, paranormal ve doğaüstü olaylarla ilgili çözülmemiş vakaları araştıran FBI ajanları Mulder ve Scully'yi canlandırıyordu. 

ABD'nin Şikago kentindeki DePaul İletişim Fakültesi'nde Medya ve Popüler Kültür Profesörü olan ve hayran çalışmaları konusunda uzmanlaşan Paul Booth, "X-Files teriminin kendisi, 'Işınla beni Scotty' gibi bir şey haline geldi" demişti:

Gizli belgelerden X-Files olarak bahsetmek popüler kültürün bir parçası oldu.

Dizinin sadık hayranları, The X-Files için "tüm zamanların en iyi dizisi" yorumunu yapıyor.


Independent Türkçe, CNN, ScreenRant, Today

DAHA FAZLA HABER OKU