Prime Video'nun yeni filmi, 50 milyon izlenmeyle zirveye tırmandı

1989 yapımı klasiğin rekortmen yeniden çevriminde dünyaca ünlü isimler rol alıyor

Bar Fedaisi, 21 Mart'ta Amazon Prime Video'da gösterime girmişti (Amazon MGM)

Amazon Prime Video'nun yeni filmi Bar Fedaisi (Road House) yayın devinde büyük bir hit haline geldi. 

Doug Liman'ın yönettiği, senaryosunu Anthony Bagarozzi ve Charles Mondry'nin kaleme aldığı yeniden çevrimde Jake Gyllenhaal, Road House adlı barda çalışmaya başlayan eski UFC dövüşçüsü Elwood Dalton rolünde.

En çok izlenen Amazon MGM Stüdyoları yapımı

Aksiyon filminde ünlü UFC dövüşçüsü Conor McGregor, bir çete liderinin Dalton'ı kasabadan uzaklaştırmakla görevlendirdiği Knox rolüyle ilk kez oyunculuğa adım attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amazon Prime Video'dan yapılan basın açıklamasına göre Bar Fedaisi, gösterime girdiği ilk iki haftanın sonunda yayın platformunda dünya çapında 50 milyon izleyiciye ulaşarak rekor kırdı.

Film ayrıca Amazon MGM Stüdyoları'nın dünya çapında en çok izlenen yapımı oldu. 

Amazon MGM Stüdyoları başkanı Jennifer Salke, filmin yayın hizmetinde gördüğü ilgiden duyduğu heyecanı dile getirdi.

Salke, "Bar Fedaisi'nin çığır açan başarılı ilk gösterimi, tüm yapım ekibinin ve olağanüstü Jake Gyllenhaal liderliğindeki oyuncu kadrosunun sıkı çalışması ve bağlılığının bir kanıtıdır" dedi.

"Yükselişe geçtiğini görmek harika"

Conor McGregor, Daniela Melchior, Darren Barnet ve Billy Magnussen'in de yer aldığı oyuncu kadrosuna övgüler yağdıran yönetici, şunları da ekledi: 

Filmin hem ikonik orijinalinin hayranları hem de yeni izleyicilerin büyük katılımıyla yükselişe geçtiğini görmek harika.

Bar Fedaisi, yönetmen Doug Liman'ın filmin sinemalarda gösterilmemesini protesto etmek için South by Southwest festivalindeki galasına katılmayacağını söylemesiyle manşetlere taşınmıştı. 58 yaşındaki ABD'li yönetmen, daha sonra bu fikrinden vazgeçerek prömiyere katılmayı tercih etmişti.
 


Eleştirmenlere göre filmin yayın platformundaki üstün başarısı, sinemalarda gösterime girse daha büyük izlenme rakamlara ulaşacağını da göstermiş oldu.

Eleştiriler sayesinde klasikleşti

Patrick Swayze'nin başrolde olduğu 1989 yapımı ilk film, gösterime girmesinden bu yana geçen yıllar içinde popülaritesini artırmıştı.

Eleştirmenler o dönemde şiddet içerikli sahneleri, basitliği ve yüzeyselliği nedeniyle filmi eleştirmişti. Ancak bu unsurlar Rowdy Herrington'ın yönettiği ilk Bar Fedaisi'nin bir 1980'ler klasiği haline gelmesini sağlamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU