Tuncer Bakırhan: Emekliler-asgari ücretliler AKP'nin hakikatidir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Kars'ta düzenlediği mitingde konuştu

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hakikati yüzümüze haykırın" sözlerini hatırlatan Bakırhan, "Ya Allah aşkına hangi açıklarını söyleyelim. Emekliler AKP'nin hakikatidir" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 bin lirayla geçinebiliyor musunuz? Peki size 10 bin lirayı reva görenler değil bir ay acaba bir gün 10 bin lirayla geçinmeye varlar mı, yoklar. Kendilerine gelince yüksel maaşlar, ihaleler yetmiyor. AKP bürokrasinde yer alanlar 3 maaş alıyorlar. Ama emekliye gelince kaynak yok. Asgari ücretliye gelince kaynak yok. Sayın Erdoğan, topa var, tüfeğe var, askere var, polise var, Kars'ta doktor yok, uzman yok, niye kaynak yok. O zaman kaynağı savaşa, topa, çatışmaya değil, emekliye, emekçiye, Kars'ın yoksullarına harcarsan kaynak yaratırsın.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; Türkiye'de hiçbir siyasi partinin kendileri kadar kapsayıcı ve kucaklayıcı olmadığını söyleyerek sözlerien başlayan Bakırhan, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Onun için DEM Parti ne zaman söylense Kars'taki bu mozaik bu kardeşlik, bu birliktelik aklıma geliyor. Sizlere söz veriyoruz. Ben de sizin bir kardeşinizim, arkadaşınızım. Bu sokaklarda, bu okullarda hep beraber okuduk. Komşuyuz, beraber iş yaptık. Beraber bu kentte ömrümüze tükettik. Kardeşliğin birlikte yaşaman ne olduğunu kimse benim kadar bilmez. Çünkü benim dostlarım Azerilerdir. Terekemelerdir, Yerlilerdir, Kürtlerdir. Buradaki bütün renklerdir. Değerli halkımız sizlere söz veriyoruz inşallah 31 Mart'ta sizlerin de desteğiyle, katkısıyla birlikte belediye aldığımız zaman belediyemizin kapısı karşısında yaşayan 86 bin insanın tamamına açık olacaktır. Bu kentte barışı birlikte öreceğiz. Bizler Türkiye'de barışı kurmaya çalışıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz.

Siyasi gelenek olarak 25 yıllık yerel yönetim deneyimleri olduğunu belirten ve her kuruşun takipçisi olacağı sözünü veren Bakırhan, şöyle konuştu:

25 yıldır belediyeleri yönetiyoruz. Allah aşkına hiçbir gün duydunuz mu tek bir DEM Partis belediyesi yargılandı. Çünkü biz Şeyh Saitlerin, Seyit Rızaların torunlarıyız. Bizler hırsızlık yapmayız Bizler hırsızlık yapan babamız da olsa kardeşimiz de olsa belediye eşbaşkanımız da olsa önce biz kolundan tutar o belediyeden kovarız. Bizim partimizde kötü insanlar, art niyetli insanlar barınamaz. Siirt'te belediye eşbaşkanlığı yaptım. Emin olun Siirt halkının tek bir kuruşu çarçur edilmedi. Borçla aldığımız belediyeyi borçsuz bir belediye yaptık. Bize kayyım atadıkları zaman belkide kasasında milyon liralar olan tek belediye Siirt Belediyesiydi. Ne yaptık, nasıl yaptık. Siz devrimcilerden, demokratlardan, Kars'ın onurlu halkından öğrendiklerimizi hayata geçirdim. Çalmadık, çırpmadık. Arabı, Kürdü, Türkü eşit gördük. Belediyenin hizmetini Siirtlilerin hizmetine sunduk. Onun için bizi sevdiler. 

Tuncer Bakırhan, isim vermeden Ankara Büyükşehir Belediye Başka adayı Turgut Altınok'un mal varlığını da eleştirdi:

Bir belediye başkanının sadece bir kentte 600 tane dairesi olur mu? 600 dairesi olan bir belediye başkanı ve mensubu olduğu bir parti bizim halimizi anlar mı? Anlamaz. Yoksulluk bilmiyorlar. Saraydan başlarını uzatıp Kars halkının ne yaşadığını bilmiyorlar. Biz onların derdi değiliz. Onların derdi iktidar, daha çok zenginleşmek. Bizi tanımayan, yok sayan, yoksullaştıran; gençlerimizin işsiz ve aşsız kalmasını sağlayanlara 31 Mart’ta büyük bir ders vereceğiz.

Bakırhan partisine destek çağrısı yaptığı konuşmasında şu vurguları yaptı:

DEM Parti, demokratik Türkiye’den yana olan herkesin evidir ve adresidir. DEM Parti ağacının altına herkesi davet ediyoruz. Türkiye’de sizin yanınızda olacak, sizin için mücadele edecek olan bir parti varsa DEM Parti’dir. DEM Parti, sadece bir seçim partisi değil, mücadeledir, tarihtir. Onun için emekçilerin, yoksulların adresi DEM Parti’de bir araya gelelim. Çünkü biz üçüncü yoluz. Kadınların, emekçilerin, gençlerin, ezilenlerin partisiyiz. Hiç kimse ama hiç kimse üçüncü yoldan vazgeçiremez, bize ayar veremez. Dümeni yanlış yere kıramaz, biz buna izin vermeyiz. Üçüncü yol faşizmle, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmenin yoludur. Bunun adresi de DEM Parti’dir. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU