Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da: Bu şehri CHP zulmünden kurtarmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Havalimanı'ndaki "Büyük İstanbul Mitingi"nde vatandaşlara sesleniyor

AK Parti'nin, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlediği "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamlarken, Cengiz Kurtoğlu'nun "Duyanlara Duymayanlara" şarkısına eşlik etti.

Erdoğan ardından halka hitap etti. Cumhurbaşkanının konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meydan gümbür gümdür 31 Mart’a yürüyor. Geleceğimizin teminatı değerli gençler, sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bu İstanbul ki efendimizin müjdelediği fetih için 8 asır boyunca milletlerin fatihlerini kumandanların rüyasına giren şehirdir. Ama bu şehri bu CHP zulmünden 31 Martta kurtarmamız gerekiyor. Bir hafta durmayacağız. Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum İstanbul'daki hemşerilerinizi arayın, İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun.
 


İstanbul'da Cumhurbaşkanlığında yüzde 48 destek verdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Gönlümüz, aramızdaki muhabbetin seyrine uygun şekilde oranların daha artmasını umuyorum. Sağlam aday sağlam adam. Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. İstanbul'u yeniden gerçek belediyecilikle buluşturacağız. Bir hafta boyunca çok çalışacağız, kapı kapı gezeceğiz. İstanbul bugün bir başka güzel, bugün burada 31 Mart'ta şehrine sahip çıkmaya hazırlanan İstanbullu kardeşlerimi görüyorum.31 Mart'ta İstanbul'u muradına kavuşturarak hedefimize ulaşacağız.

"Yine çöp, çukur"

CHP demek, çöp çukur çamur. Bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur. Yarı zamanlı mesai. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor ya israf sende, sen israf olarak her şeyi zaten yaptın. Nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik! Şu İstanbul’da neler çekmedik ya! Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize!
 


Eser ve hizmet namına ortada elle tutulur hiçbir eser yok. Üzerinde emekleri olmayan işleri sahiplenme cinliklerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp beş yıl kalıyor. Gerçi İstanbul’a bir şey yapmak için önce kafanızın, kalbinizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor. Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı seçim kampanyalarında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmaz. İstanbul’un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir. Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Bunların hepsi belgelidir. Engellenme diye bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasını almıştır. Şehri İstanbul’u kirlettiler.

"Sandığı namusunuz gibi koruyun"

Bu şehir 30 yıl geriye gitti. Balya balya paralar görüntülendi. Partiye bina alınmasından vergi kaçırmaya pek çok şey söylendi. Tatmin edici bir açıklama duyamadık. Her konuşanla iş daha sarpa sardı. 1 Nisan'dan itibaren yeniden İstanbul diyerek yola devam edeceğiz. Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var diğer tarafta İstanbul’u depreme hazırlamak için projesi hazır olanlar var. Bir tarafta şehrin trafiğini rahatlatmak için kılını kıpırdatmayanlar var, diğer taraftan tüm ulaşım projelerini seferber edenler var. İstanbul’un Türkiye Yüzyılı Yürüyüşü’nü inşallah 31 Mart’ta başlatacağız. Ülkemizin neresinden gelirse gelsin geleceğini bu şehre kuran her bir ferdiyle İstanbul’a sahip çıkmaya var mısınız? Sandığı namusumuz gibi korumaya söz veriyor musunuz?

"25 vilayete gittim"

Bugüne kadar ne İstanbul bize, biz İstanbul’a mahcup olduk. Biz eksiğini ve hatasını asla inkâr etmeyen bir ekibiz. Sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi ve ufkumuzu sürekli genişletiyoruz. Bizden daha fazla vizyon sahibi bir kadro göremezsiniz. Milletimize kulak veriyor sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi sürekli yeniliyor, ufkumuzu genişletiyoruz. Her seçim öncesinde insanımızı korkutmak için bizimle ilgili ortaya yalan ve iftira attılar ama bir kez olsun haklı çıkmadılar. Şu anda diğer genel başkanlar evlerinde ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim. Çalışacağız. Koşacağız. İstanbul olunca konu bu yatırım listesi öylesine uzun öylesine ışıltılı ki tek tek anlatmaya kalksak vakit yetmez. Şu an karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi. Ama durmuyoruz.
 


Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler. Sancaktepe’de metro olarak açılan yere o devasa kuyu halindeki yeri bunlar gitti doldurdular. Biz ise İstanbul’a hizmet etmeye devam ettik. Büyükşehir’in sorumluluğundaki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi metrosunu da yapmadılar, onu da devralıp biz yaptık ve hizmete açtık. Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik metrosunu 2022’de hizmete sunduk. İstanbul Havalimanı Gayrettepe metrosunun Kağıthane kesimini 2023’te Gayrettepe kesimini 2024’te tamamladık. Bahçelievler, kirazlı metro hattını 2024’te bitirdik. Sirkeci Kazlıçeşme dönüşüm projesini 2024’te hizmete aldık. Allah’ın izniyle seçimlerden sonra büyükşehir sorumluluğundaki metro projelerini cumhurbaşkanınız olarak şahsım, kabine, Murat kardeşim ve ekibi, bu projeleri hep beraber hızlandıracağız. Sağlıkta, 18 bin 417 yatak kapasiteli hastaneleriyle birlikte 178 adet sağlık tesisini şehrimize ve dünyaya kazandırdık. Ulaştırmada, İstanbul'da 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık. (Büyük İstanbul Tüneli) 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak bu tünel, İstanbul'un ulaşımında ciddi rahatlama sağlayacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU