Narcos'un yaratıcısından Peaky Blinders tarzı yeni dizi

Netflix dizisi hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı

Chris Brancato, Netflix'in sevilen dizileri Narcos ve Narcos: Mexico'yu Carlo Bernard ve Doug Miro'yla birlikte yaratmıştı (Netflix)

Narcos'un yaratıcısı Chris Brancato'nun bir sonraki projesi belli oldu. Amerikalı senarist ve yapımcı, New York'taki İrlandalı çeteleri konu alan, Peaky Blinders benzeri bir dönem dizisi çekecek.

Dün Fransa'nın Lille kentinde düzenlenen dizi festivali Series Mania'da konuşan Brancanto, suç temalı bir dönem dizisi geliştirdiğini açıkladı.

New York'taki "korkunç" çeteleri merkeze alacak

Yeni projesiyle ilgili fazla ayrıntı vermekten kaçınan Brancanto, dizinin çalışma adının The Westies olduğunu ve 19. yüzyılın sonlarında New York'taki "korkunç İrlandalı çetelerini" takip edeceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Usta yönetmen Martin Scorsese, başrollerini Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis ve Cameron Diaz'ın paylaştığı 2002 yapımı Oscar adayı New York Çeteleri'nde (Gangs of New York) de aynı dönemi anlatmıştı. 

Film, 19. yüzyılın sonlarında kitlesel göçle beslenen İrlandalı çetelerin yükselişini ve aşağı Manhattan'ın Five Points mahallesi çevresindeki diğer suç gruplarıyla güç mücadelelerini anlatıyordu.

Amerikalı senarist Brancanto ayrıca, kokain salgınının sıfır noktası olan 1970'lerin sonu ve 80'lerin başında Miami'de bir otelin müdürlüğünü yapan, sürgün edilmiş bir Kübalıyı anlatan Hotel Cocaine'in ikinci sezonunu da planladığını söyledi. 

Suç-gerilim türündeki dizinin başrolünde polisiye The Shield'ın yıldızı Michael Chiklis yer alıyor.

Narcos, Escobar'ın hikayesini anlatmıştı

İzleyicilerin çok sevdiği Narcos'un Kolombiya'da geçen bir ve ikinci sezonları, Medellín Karteli'nin lideri, kokain üretimi ve dağıtımıyla milyarder olan Kolombiyalı narkoterörist ve uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın hikayesine dayanıyordu.

Dizinin başrollerinde Wagner Moura, Boyd Holbrook ve Pedro Pascal yer alıyordu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU