Tek yumurta ikizleri, tek yumurta ikizi eşleriyle nasıl tanıştıklarını anlattı

Her bir çiftin çocukları, "genetik olarak birbirlerine, anne-babadan dünyaya gelen çocuklardan daha yakın"

Jacob ve Kerissa Sealby çiftiyle (solda) Venessa ve Jacob Sealby çifti (Sealby Ailesi)

Tek yumurta ikizi kız kardeşler hayat arkadaşlarını, tek yumurta ikizi erkek kardeşlerde buldu.

Venessa ve Kerissa Sealby, eşleri Lucas ve Jacob'la tanışana kadar ikiz kardeşlerle çıkmakla hiç ilgilenmiyorlardı. Onlara daha önce sorsaydınız, iki kadın da size aynı erkeklerden hoşlanmadıklarını söylerdi. Hatta 28 yaşındaki Venessa, Today'e yaptığı açıklamada ikiz kardeşlerle çıkma fikrinin "ürkütücü" olduğunu düşündüklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın kuruluşuna konuşan ve halihazırda her ikisi de kendi eşinden çocuk sahibi olan Sealby kardeşler, bir başka tek yumurta ikizi kardeşlere aşık olma serüvenlerini ayrıntılarıyla anlattı.

İkiz kardeş çifti Haziran 2020'de tanıştı. Venessa o sırada kişisel antrenör olarak çalışıyordu. Müşterilerinden biri, benzer şekilde "sportif" olan tek yumurta ikizi erkek kardeşler tanıdığından bahsetti.

Venessa müşterisinin şöyle dediğini hatırlıyor:

Müşterim 'Sen ve Kerissa Oregon Üniversitesi'nde koşu yapıyordunuz, onlar da Washington State'te koşu yapıyordu ve bence bu mükemmel bir eşleşme olur' demişti.

Müşterisi Venessa'nın Lucas'tan daha çok hoşlanacağını düşündüğünü de ekledi. Venessa daha sonra ona numarasını vermeyi kabul etse de temasa geçecek ilk tarafın kendisi olmayacağını da açıkça belirtti. Çok geçmeden Lucas'tan, Kerissa'yla birlikte Oregon'un Medford şehrindeki dairelerinde buluşmak isteyip istemediklerini soran bir davet mesajı aldı.

Venessa'nın müşterisinin tahmini doğruydu: Venessa, Lucas'ı beğenirken, Kerissa da Jacob'dan hoşlandı. Venessa kendisiyle Lucas'ın "dışa dönük ikizler" olduğunu, ikisinin de büyürken kardeşleri adına "konuştuğunu" itiraf etti.

Today'e konuşan Venessa, "Arabaya biner binmez Kerissa'ya baktım ve 'Annemi arıyorum çünkü bu adamla evleneceğim' dedim" diye anlattı.
 


Kerissa ise şöyle dedi:

Jacob'la baş başa randevuya çıktık ve ben 'Pekala. Bu gerçekten oluyor' dedim. Her şey çok çılgınca görünüyordu.

Venessa ve Lucas Ekim 2022'de evlenirken, Kerissa ve Jacob da Haziran 2023'te "Evet" dedi. Venessa'yla Lucas kızları Adrian'ı Ekim 2023'te kucaklarına aldı. Kerissa ve Jacob'ın ise 19 aylık Sophie adında bir kızı var. Sophie ve Adrian tek yumurta ikizi çiftlerin çocukları oldukları için kuzen ve çeyrek ikiz.
 


WebMD, "Çok iyi araştırılmamış olsa da bu, tek yumurta ikizlerinin kısa bir süre içinde (genellikle 9 aydan kısa), başka ikiz kardeşlerden çocuk sahibi olması durumunda ortaya çıkan nadir bir olgu" diye belirtiyor.

İki çocuk, ebeveyn ya da aynı DNA'yı paylaşmıyor. Kuzenler ama genetik olarak birbirlerine, aynı anne-babadan dünyaya gelen çocuklardan daha yakınlar.

Halihazırda bu iki çift ve küçük aileleri, kapı komşusu olarak yaşadıkları çok yakın bir hayatı paylaşıyor. Kerissa "Birbirimizden iki adım ötede yaşıyoruz. Sürekli birbirimizin evine gidip geliyoruz. Günde muhtemelen 10 kez Vanessa'nın evine gidiyorum" diye itiraf etti.

The Independent yorum için Venessa ve Kerissa'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU