Kraliyet ailesinin bir başka fotoğrafının daha üzerinde oynandığı ortaya çıktı

Son tartışma, Kate'in fotoğraf düzenleme skandalından günler sonra geldi

Kraliçe II. Elizabeth, torunları ve torunlarının çocuklarıyla birlikte (Galler Prensesi/Kensington)

Küresel bir fotoğraf ajansı, Kraliçe II. Elizabeth'in torunları ve torunlarının çocuklarıyla birlikte çektirdiği ve geçen yıl yayımlanan bir fotoğrafının dijital olarak iyileştirildiğini ortaya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre geçen yıl nisanda hayatını kaybeden hükümdarın 97. doğum günü münasebetiyle paylaşılan bu portre, Kate Middleton tarafından Ağustos 2022'de Kraliçe'nin ölümünden sadece haftalar önce çekilmişti.

The Telegraph'a konuşan bir Getty sözcüsü, fotoğrafın yaklaşık bir yıldır kamuoyuna açık olmasına rağmen pazartesi günü Getty Images'ın "fotoğrafın kaynağında dijital olarak iyileştirme yapıldığını" belirten bir editör notu yayımladığını söyledi.

Son tartışma, Galler Prensesi'nin sağlığıyla ilgili spekülasyonların giderek artması ve Anneler Günü'nde yayımlanan düzenlenmiş bir aile fotoğrafının yarattığı öfkeden günler sonra geldi. Ocakta geçirdiği ameliyattan bu yana kamuoyunun gözünden uzak kalması sosyal medyada çok sayıda kişinin çılgın komplo teorilerinden bahsetmelerine yol açtı.

İncelenen son fotoğrafta Kraliçe yeşil bir koltukta otururken çevresinde Prens William ve Kate'in çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'le onların kraliyet kuzenleri Leydi Louise Mountbatten-Windsor, Wessex Kontu James, Lena Tindall, Isla Phillips, Mia Tindall, Lucas Tindall ve Savannah Phillips görülüyor.

Telegraph'ın haberinde, Kraliçe'nin ekose eteğindeki uyumsuzluğun yanı sıra Prens George'la Louis'in arkasında gözüken ve düzenlemeden kaynaklandığını düşündüren siyah yamalar da dahil fotoğraftaki bazı tutarsızlıkların altı çizildi. 

Bu gelişme, Kate'in karın ameliyatından sonra iyileşme süreci devam ettiği için Aziz Patrick Günü kapsamında düzenlenen geçit törenini kaçırmak zorunda kalmasının ardından geldi.

Daha önce de uluslararası haber ajansları, Kensington Sarayı tarafından yayımlanan bir fotoğrafı üzerinde oynama yapıldığı endişesiyle yayımdan kaldırmıştı. Agence-France Presse'in küresel haber müdürü Phil Chetwynd, Prenses Charlotte'un kolunun eksik kısmı ve eteğinin yanlış hizalanmış kenarıyla ilgili endişelerin dile getirildiğini söylemişti. Chetwynd, sarayın rötuşsuz esas fotoğrafa ilişkin taleplere yanıt vermediğini de belirtmişti. 
 

Kate Middleton
Kate Middleton'ın Anneler Günü fotoğrafı (Reuters)


Kate daha sonra kamuoyundan özür dileyerek şunları söylemişti:

Pek çok amatör fotoğrafçı gibi ben de zaman zaman düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının neden olduğu karışıklık için özür dilemek istedim. Umarım herkes çok mutlu bir Anneler Günü geçirmiştir. C.

Ancak Kate düzenleme yapılan şeyleri teyit etmemiş ve Kensington Sarayı da Prenses'in özrüne rağmen esas düzenlenmemiş fotoğrafı yeniden yayımlamayacağını söylemişti.

Cumartesi günü erken saatlerde Prenses'in Adelaide Cottage'daki evinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Windsor Farm Shop'u ziyaret ettiği bildirildi. The Sun gazetesi, olaya şahit olanlara göre Kate'e William'ın eşlik ettiğini ve Prenses'in gezinti sırasında "mutlu, rahat ve sağlıklı" göründüğünü bildirdi.

Ayrıca The Sunday Times'ın haberine göre Kate ve Galler Prensi'ne yakın kişiler, çiftin Kate'in iyileşme süreciyle ilgili daha fazla bilgi vereceğini ve Kate'in 17 Nisan'dan sonra dönmesinin beklendiğini söyledi. 

Bir kaynak gazeteye şunları söyledi:

Dışarıda halkla etkileşim halindeyken en açık hallerini sergiliyorlar ve Prenses'in iyileşme süreci hakkında görevleri sırasında konuşabileceği bir dünya görebiliyorum. Eğer bunu yapacak olsaydı, bu şekilde yapardı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU