Komplo teorilerinin odağındaki Kate Middleton nerede?

Galler Prensesi'nin ortadan kaybolmasına dair bilinmesi gereken her şey

Gazeteci Piers Morgan, Middleton'la ilgili "Bana öyle şeyler söylendi ki, eğer yarısı bile doğruysa, yaşananlar epey endişe verici" dedi (AP)

Yakın zamanda Kate Middleton'ın komada olduğuna, yüzünü gerdirdiğine ya da gerçekten öldüğüne dair çeşitli söylentilere rastlamış olabilirsiniz. Gerçekten bildiğimiz şeyse Middleton'ın Noel'den sonraki birkaç aydır kamuoyunda görülmediği.

Galler Prensesi'nin ocakta geçirdiği "planlı bir karın ameliyatından" sonra iyileşmekte olduğu iddia ediliyor. Sarayın "iyi olduğuna" dair verdiği muğlak güvencelere rağmen işin içinde bir bit yeniği olduğuna dair söylentiler dolaşıyor. 

Galler Prensesi'nin sadece birkaç bulanık ve/veya üzerinde oynanmış görüntüde yer alması spekülasyonları daha da artırdı. 

Middleton'ın ortalarda görünmemesi artık pilot Amelia Earhart'ın kaybolması ya da hava korsanı D.B. Cooper'ın uçak kaçırmasıyla yarışacak bir gizeme dönüşüyor. 

Geçen hafta hafta gözler yıllardır Prens William'la ilişkisi olduğu öne sürülen ve Cholmondeley Markizi olarak da bilinen Rose Hanbury'ye çevrildi. 

Andy Cohen'in salı gecesi sohbet programı Watch What Happens Live'da ifade ettiği gibi:

Kate Middleton'a neler oluyor?

İşte Kate Middleton'ın ortadan kaybolmasına dair bilinmesi gereken her şey...

Kate gerçekten ameliyat oldu mu?

Bu karmaşa 17 Ocak'ta sarayın Middleton'ın "planlı" bir karın ameliyatı geçirdiğini paylaşmasıyla başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamaya göre Middleton iyileşme sürecine evde devam etmeden önce iki hafta hastanede kalacak ve muhtemelen Paskalya'ya (31 Mart) kadar halka açık etkinliklere katılmayacaktı. 

Açıklamada ayrıca Middleton'ın "kişisel tıbbi bilgilerinin" gizli kalmasını istediği kaydedildi. 

29 Ocak'ta Saray, Middleton'ın iyileşmeye devam etmek için eve gittiğini ve "iyi bir ilerleme" kaydettiğini belirten bir güncelleme yaptı.

Ardından şubat sonlarında Prens William, Kensington Sarayı'nın "kişisel bir mesele" olarak nitelendirdiği bir nedenden ötürü, 2023'te ölen vaftiz babası Yunanistan Kralı Konstantin için düzenlenen bir törene katılmaktan vazgeçti. 

Son dakika değişikliği kraliyet gözlemcilerini şaşırttı, özellikle de William'ın ayin sırasında konuşma yapması beklendiği için. 

Saray, William'ın hangi kişisel meseleden dolayı törene katılmadığı konusunda ayrıntılı bilgi vermese de bir kraliyet yardımcısı, muhtemelen William'ın yokluğunun Middleton'ın sağlığı hakkında spekülasyonlara yol açacağını tahmin ederek CNN'e açıklama yaptı ve Galler Prensesi'nin "iyi olmaya devam ettiğini" söyledi.

İyi olduğuna inanan var mı?

Bu şifreli güncellemeler, Middleton'ın aslında iyi olmadığına dair çılgın spekülasyonları daha da körükledi. 

Bir noktada sosyal medyada, Middleton'ın Brezilya usulü popo kaldırma ameliyatı geçirdiğine ya da İskoçya'daki Willy Wonka etkinliğine katıldığına dair teoriler dolaşıyordu. 

Bazı sosyal medya kullanıcılarıysa Middleton'ın yokluğunun Prens William'la boşanıyor olmalarına bağlanabileceğine inanıyor. 

Galler Prensesi için "Belki de Banksy'dir?" diyerek şaka yapanlar bile var.
 


Bir sosyal medya kullanıcısıysa gizemli kayboluşun suçunu Konsort Kraliçe Camilla'ya attı:

Kraliçe Elizabeth öldü, Kral Charles kanser, Prenses Diana öldü, Kate Middleton kayıp, sanırım burada kimin suçlu olduğunu hepimiz biliyoruz...

Gittikçe artan komplo teorilerin ortasında Middleton'ın bir temsilcisi, Page Six'e konuşarak prensesin "iyi durumda" olduğunu yineledi ve ekledi: 

Kensington Sarayı ocakta prensesin iyileşme süresini açıkça belirtmişti ve biz sadece önemli güncellemeler sunacaktık. Bu yönlendirme hâlâ geçerli.

Middleton, Noel'den beri hiç görüldü mü?

Mart başlarında Middleton, Noel'den bu yana ilk kez görüldü. TMZ'ye göre Windsor Kalesi yakınlarında bir arabada annesi Carole'la birlikte güneş gözlükleri takmış ve anlaşılmaz bir ifadeyle fotoğraflandı. 

Bu arada Prens William'ın bir temsilcisi People'a "sosyal medyaya değil işine odaklandığını" söyledi.

Pazar günü William ve Kate'in resmi sosyal medya hesapları Anneler Günü (Birleşik Krallık'ta Mart ayında kutlanır) dolayısıyla Kate'in üç çocuğuyla birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. 
 


Fotoğraf, başlangıçta prensesin iyi olduğunun kanıtı olarak görüldü. Ancak birkaç haber kuruluşu, üzerinde oynandığını gösteren kanıtları gerekçe göstererek fotoğrafı geri çekti. Bu durum dedikoduların daha da büyümesine neden oldu.

Geçen pazartesi Kate ve Williams'ın X'teki resmi hesabından yapılan bir paylaşım, tuhaf bir şekilde düzenlenmiş fotoğrafı Kate'in kendisinin değiştirdiğini iddia ederek açıklamaya çalıştı. 
 


"C" imzalı mesajda "Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de zaman zaman düzenleme denemeleri yapıyorum" deniyordu: 

Dün paylaştığımız aile fotoğrafının neden olduğu karışıklık için özürlerimi iletmek istedim.

Birkaç saat sonra prenses, Westminster Abbey'deki bir gösteriye gitmekte olan Prens William'la birlikte Windsor Kalesi'nden çıkarken görüldü. 

People'a göre Kate özel bir randevuya bırakıldı. Doğal olarak, bu fotoğraf da Photoshop suçlamalarına yol açtı ancak fotoğrafçı kırpma ve ışıklandırmanın ötesinde düzenleme yaptığını reddetti.

Peki ya Markiz?

Tüm bu gevezeliklerin ortasında bazı medya kuruluşları, William'ın Rose Hanbury'yle ilişki yaşadığı iddiasını yeniden ele almak için harika bir zaman olduğuna karar verdi. 

Daha resmi olarak Cholmondeley Markizi olarak bilinen Hanbury, bir noktada kraliyet çiftinin yakın bir arkadaşıydı. Ancak 2019'da magazin basını Middleton'la aralarının bozulduğunu bildirdi. 

O sıralarda haftalık magazin dergisi In Touch, Prenses Kate'in Hanbury'yle ilişkisi konusunda William'la yüzleştiğini ve eşinin "hiçbir şey olmadığını söyleyerek gülüp geçtiğini" iddia etti. 

Tüm bunlar Kate'in ortadan kaybolmasının, yaklaşan bir boşanmayla açıklanabileceği söylentisini ortaya atmak içindi.

Saray ne saklıyor?

Gazeteci Piers Morgan, Uncensored adlı programında konuyu gündeme getirerek prensesin "durumunun iyi olabileceğini" ve Saray'ın komplo teorilerini bastırma çabalarının "yanlış olduğunu" söyledi. 58 yaşındaki Morgan daha sonra "Saray'ın bir şeyler saklıyor olabileceğini" iddia etti.

2020'de Kaliforniya'nın Montecito kentine taşınmalarından bu yana Kate Middleton ve eşi Prens William'la konuşmayan Meghan Markle'ın bile baldızına destek vermeye çalıştığı iddia edildi.

Bir kraliyet uzmanı, Markle'ın "Kate'in sağlığıyla ilgili gerçekten endişeli" olduğu ve Middleton'la bağlantı kurmak için birkaç kez Kensington Sarayı'na ulaştığı iddiasında bulundu.

Ayrıca geçen hafta sohbet programı Watch What Happens Live sırasında sunucu Andy Cohen, Britanyalı komedyen John Oliver'a herkesin düşündüğü şeyi sordu: 

Kate Middleton'a neler oluyor?

Oliver, "18 ay önce ölmüş olma ihtimali sıfır değil" diye yanıt verdi ve ekledi: 

Aksi kanıtlanana kadar, onu bugünkü gazetenin bir kopyasıyla görene kadar.


Independent Türkçe, The Cut, Variety, TMZ, Page Six, In Touch, CNN, People

DAHA FAZLA HABER OKU