Çok sevilen Black Mirror bölümünün devamı geliyor

Antoloji dizisinin 7. sezonu 2025'te Netflix'te yayımlanacak

(Netflix)

Black Mirror'ın gelecek sezonu, hayranların gözde bölümü "USS Callister"ın devamını içerecek.

Charlie Brooker'ın satirik antoloji dizisi, 2025'te 7. sezonuyla Netflix'e geri dönmeye hazırlanıyor.

Dijital yayın devi, 14 Mart perşembe günü Londra'da düzenlenen Next on Netflix etkinliğinde, yaklaşan devam bölümünün tanıtımını şöyle yaptı:

Robert Daly öldü ama USS Callister mürettebatı için sorunlar daha yeni başlıyor.

4. sezonun geri kalanıyla birlikte ilk kez 29 Aralık 2017'de yayımlanan esas bölüm, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da yüzde 95'lik olumlu eleştiri oranıyla tüm Black Mirror bölümleri arasında 4. sırada yer alıyor.

Bölümde, devasa çok oyunculu bir çevrimiçi oyunun kurucu ortaklarından olan programcı Robert Daly'yi canlandıran Jesse Plemons yer alıyor. Daly, iş arkadaşlarının DNA'larını kullanarak onların dijital klonlarını yaratmak suretiyle Star Trek'ten esinlenen yıldızlararası bir macerayı simüle ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mürettebatın geri kalanında Nanette Cole rolünde Cristin Milioti, Walton'ı canlandıran Jimmi Simpson ve Shania'yı oynayan Michaela Coel yer alıyor. Billy Magnussen de Valdack'ı canlandırıyor.

İlk kadrodan kaç kişinin geri döneceği henüz doğrulanmadı.

The Independent'tan Jacob Stolworthy, "USS Callister" ilk yayımlandığında, "Eğer gelecekte fikirler tükenirse, bu uzay macerası bir spin-off'a layık" diye yazmıştı

Stolworthy, "'USS Callister' büyük ölçekli olarak gösterişli olabilir (kesinlikle bugüne kadarki en sinematik bölüm) ancak neyse ki hayranlar için tüyler ürpertici bir şekilde akılsız ellerde olan bir teknolojiye odaklanan ve pek de alışılmadık olmayan bir uyarı hikayesi niteliğinde devam ediyor" diye devam etmişti.

Türlerin değişmesi aşırı eğlenceli. Daley'nin meslektaşlarının simüle edilmiş versiyonlarının kaptanlarının gelişiyle birlikte karaktere büründükleri sahneler çılgınca bir keyif veriyor. Oyuncu kadrosu kendini tamamen malzemeye veriyor, özellikle Westworld rolündeki Jimmi Simpson ve Chewing Gum'ı canlandıran Michaela Coel, mürettebattan sadece ikisinin Milotti'nin yeni üyesini oyuna dahil etmeye çalışmasıyla öne çıkıyor.

Stolworthy sözlerine şunu eklemişti:

Brooker'ın kısa ve öz dünya kurgusu, istemeden de olsa gelecekte keşfedilmeye değer bir hikayeye [işaret ediyor].

2018'de bölümün kendi TV spin-off dizisine sahip olabileceğine dair söylentiler çıkmıştı

Yönetmen Toby Haynes The Hollywood Reporter'a şöyle söylemişti:

[Bu] muhtemelen bir uzay dizisi için şimdiye kadar çekilmiş en iyi pilot bölümlerden biri.

Haynes sözlerine şunları da eklemişti:

Bu bölümün ve Metalhead'in yapımcısı Louise Sutton'la konuşuyordum ve o da bunu bir TV dizisine uyarlamak gibi harika bir fikir ortaya attı. Bunu bir TV dizisi olarak görmek için hevesliyim. Charlie'nin bunu Black Mirror bölümü olarak yeniden ele alabileceğini düşünüyorum. Bunu yapacak kişinin ben olup olmadığımı bilmiyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU