Üç günde listeyi altüst etti: Yeni aksiyon komedisi Netflix'in zirvesinde

İlk haftasında Avatar: The Last Airbender'ı ikinci sıraya itti

18 yaşından küçükler için uygun olmadığı belirtilen dizi 8 bölümden oluşuyor (Netflix)

Guy Ritchie'nin aksiyon komedisi The Gentlemen, gösterime girdikten kısa süre sonra Netflix'te fırtınalar estirmeye başladı. 

55 yaşındaki Ritchie'nin aynı adlı filminin spinoff'u olan The Gentlemen, Eddie adındaki aristokratın ailesinden miras kalan malikanenin bir marihuana imparatorluğuna ev sahipliği yaptığını keşfetmesini konu alıyor. 

Üç günde rakiplerini geride bıraktı

The Gentlemen'ın başrollerinde Theo James, Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson ve Vinie Jones yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksiyonu komediyle buluşturan dizi, Netflix'in küresel ilk 10 listesine girmeyi başardı. The Gentlemen ilk sezonuyla, 4-10 Mart haftasında 12,2 milyon izlenmeyle zirveye yerleşti. 7 Mart'ta gösterime giren dizi, sadece üç günde tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Avatar: The Last Airbender ise 9,1 milyon izlenmeyle ikinci sıradaydı. En çok izlenen diziler listesinin üçüncü sırasındaysa Sorunlu Genç Endüstrisi (The Program: Cons, Cults, and Kidnapping) yer aldı. Terbiye alması için yıllar önce gönderildiği katı okulda yaşadığı deneyimleri hâlâ aklından çıkaramayan bir kadını merkeze alan belgesel, 7,1 milyon kez izlendi.

Övgü dolu yorumlar alıyor

Yayın platformundaki başarısına ek olarak The Gentlemen, eleştirmenlerden de büyük ölçüde olumlu yorumlar alıyor.

Dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 69'luk bir puana ulaştı. Bu skor, 2019 yapımı filmin elde ettiği 75 puandan düşük olsa da dizi için olumlu eleştiriler yapıldığını gösteriyor.

Özellikle Ritchie hayranı sinemaseverlerden övgü dolu yorumlar aralan dizinin izleyici puanı çok daha yüksek: 100 üzerinden 84.

Sinema ve televizyon yazarları, The Gentlemen'ın 2019 yapımı filmin hikayesini geliştirdiğini, bu nedenle ikinci sezon seçeneğinin hikaye açısından son derece mümkün olduğunu ifade ediyor.

İkinci sezon için beyin fırtınası başladı

Dizinin baş yapımcısı Marc Helwig kısa bir süre önce Deadline'a verdiği röportajda, ekibinin ikinci sezon için beyin fırtınası yapmaya başladığını söylemişti. 

Helwig, dizinin devamının ilk sezonun performansına ve aldığı tepkilere bağlı olacağını ifade etmişti:

Konuştuğumuz bazı yazarlar var, Guy'la ikinci sezonda neler yapmak isteyebileceği, nelere odaklanılacağı konusunda kesinlikle çok fazla görüştük. Önce birinci sezonun işlemesi gerekiyor, ondan sonra daha fazla bilgi sahibi olacağız ama ikinci sezonun nasıl olacağı konusunda şimdiden aktif bir tartışma yürütülüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU