İmamoğlu: Her seçim öncesi bir kumpas, bir iftira

"Muhtemelen bu burada bitmez. Bir leke atıyorlar."

Görsel: Habertürk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Habertürk yayınında açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda çok tartışılan "para sayma" görünütüsüne ilişkin konuşan İmamoğlıu şunları kaydetti:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyemiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı. Bu konulara bu iktidar alıştırdı. Her seçim öncesi bir kumpas, bir iftira. 2019 yılında CHP İl binasının alınması üzerine bir görüntü. Sonuçta ben de sosyal medyadan gördüm ve sizin gibi 'bu nedir' dedim. Günün sonunda bir baktım, 'kurultayda birilerine verilecek paraların görüntüsü' şu, bu vs. Ramazan'ın ilk gününe 2019'undaki gibi seçimin iptal edilişi gibi hiç yakışmayan bir iş. 4,5 yıl önceki görüntüden malzeme çıkartma çabası. Televizyonda konuşan gazeteciler 'çok yeni görüntü' dedi. Orada il yöneticisi var, onların beyanı var, il başkanlığının açıklaması var. O dönemin il başkan yardımcısı var. İl başkanının basın danışmanı var. Günün sonunda açıklamaları il başkanlığı yaptı. Beni ilgilendiren t arafı şu, bir binanın alınması meselesi yüzünden işi Ekrem İmamoğlu'na götürmek. İşi İBB'ye götürmek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir konu vardır, sorarsınız. Böyle bir yaftalamak, karalamak üzerine saldırı. 'Bir şey bulduk Ekrem'e nasıl zarar veririz?' diye girişim yapıldı. Ekrem İmamoğlu ile İBB ile bir ilgisi yok. Tabii bir iş öyle olmaması gerekirdi. Anlatılana göre o gün yapılan tapu işlemi var. İşlemde verilen kapora süreci var. Orası bir hukukçunun ofisi. Hukukçunun bunu servis etmesi meselesi var. Adalet Bakanı çıktı, iddianame yazar gibi konuştu. Bu işlerde en son Adalet Bakanı konuşur. Birkaç saat ara vermeden sağolsun iddianameyi yazdı. Orada tapu işlemi öncesi bir olay var. Usül açısından hatalı, eksik. Günün sonunda ben şurasındayım meselenin topyekün saldırı düzeni içerisinde Ekrem İmamoğlu'na bir leke sıçratalım. İl başkanı da süreci yeni öğrendi. Muhtemelen bu burada bitmez. Bir leke atıyorlar. Bizim hakkımızda dava açıldı, bekliyor duruyoruz. İstinafta yatıyor, bakalım hayırlısı.

Sahada aldığı tepkileri de değerlendiren İmamoğlu "Siyasete girdiğimden bu yana 15 seçimi gözlemledim. Kendi seçimim olarak 4. seçimim bu. Kendi namına şunu söyleyebilirim. 4 seçimim içerisindeki gördüğüm en pozitif saha" diye konuştu.

"Kanal istanbul'u ağızlarına alamıyorlar"

Kanal İstanbul Projesi'ne değinen İmamoğlu "Kanal istanbul'u ağızlarına alamıyorlar. Sanırsınız ki lillahil Fatiha. Düne kadar 'yapacağız' diye hırslı açıklamaların yanısıra bu seçimde unuttular. Genel seçimde de unuttular. Biz bu işin İstanbul için trajik sona doğru gidiş olduğunu anlattık. Halk zaten Kanalistanbul'un ne olduğunu bilmiyordu, öğrendi. Yüzde 70'in üstündeki insanımız 'hayır kardeşim Kanalistanbul işine karşıyım' dedi. Şimdi adını alamıyorlar ağızlarına. Milletin gündeminde olmayan en yuvarlak en vasat tarifler" ifadesini kullandı.

"Elimizden geleni yaptık"

Rakibi Murat Kurum'un "650 bin konut" vaadini de eleştiren İmamoğlu şöyle konuştu:

650 bin konut dediğiniz şey Türkiye'nin hane konut ortalaması 3 küsür kişi. Çarptığınızda 2 milyonun üzerinde insan. 2 milyonun üzerinde insan İstanbul'a gelecek, yaşayacak ya da artacak. Gerçekten uydurma, tamamen insanların algısına oynayan bir düzen diyorum. 650 bin konutun sınıfı önemli. Güçlendirecek misiniz, yıkıp yapacak mısınız, rezerv alanlarına konut mu yapacaksınız? Bu konuda 30 yıla yakın, doğduğum doğalı, o insanların taleplerinin karşılık bulduğu içinde olan bir insanım. Seferberlik dediğinizin tasarlanması 2 sene. 100 bin konut büyük bir hamledir. 5 sene için. Ciddi bir iştir. Bahsettiğim şey, kent içindeki depremde mücadele eden insanların iyileştirilmiş yapılara kavuşturulması meselesi. Yoksa aç askeri alanı yap lüks konut, satarsan satarsın, satmazsa dursun. Bomboş askeri alanı riskli alan ediyor, anlamsız yerleri riskli alan ilan ediyor. Gecekondu alanları zaten yapılaşma düzeneği üzerinden dönüştürülür. Sınavını iyi veremedi Şehircilik Bakanlığı. TOKİ iyi veremedi. Biz elimizden geleni yaptık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU