Netflix'in yeni süper kahraman filmi, iptal edilen diziyi geri getirecek mi?

İlk sezonun ardından 4 yıl önce sonlandırılmıştı

I Am Not Okay with This'in başrollerinde Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant ve Kathleen Rose Perkins yer almıştı (Netflix)

Netflix'in yeni süper kahraman filmi Kod 8: 2. Kısım'ın (Code 8: Part II) başarısı, 4 yıl önce iptal edilen dizinin yeniden canlanması gerektiğini kanıtlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel ve DC yapımları arttıkça, "süper kahraman yorgunluğu" da büyük ölçüde arttı. Marvel Sinematik Evreni'nin bazı filmlerindeki coşkulu ve umutlu tavır günümüz dünyasına uymuyor.

Çizgi roman uyarlamalarındaki subliminal mesajlar zaman zaman ciddi konulara işaret etse de her şeyin kolayca düzelmesi izleyicilere artık gerçekçi gelmiyor. Netflix'in yeni bilimkurgu filmi Kod 8: 2. Kısım ise izleyicilerin beğenisini kazanan farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Kuzenler Robbie ve Stephen Amell'in başrollerini paylaştığı yeni film, Connor adlı genç bir adamın hasta annesi için hızlı bir şekilde para bulmak amacıyla süper güçlerini kullanarak bir suçlu çetesine yardım etmesini konu alan 2019 yapımı Kod 8'in (Code 8) devamı niteliğinde. 

Netflix, 2024 yapımı bilimkurgunun 16 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirtirken konusunu da şöyle özetliyor: 

Özel güçleri olan insanların baskı gördüğü bir şehirde eski bir suçlu, yolsuz bir polisten korumaya çalıştığı genç için nefret ettiği uyuşturucu baronundan yardım ister.

93 ülkede en çok izlenen filmler arasına girmeyi başaran film Türkiye, Arjantin, Britanya, Norveç, Fransa, Almanya ve Yunanistan gibi pek çok ülkede zirveye çıkmıştı.

Kara komedi türündeki dizi 2020'de gösterime girmişti

Netflix, 2020'de Charles Forsman'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan I Am Not Okay With This adlı kara komediyi gösterime sokmuştu.

Dizi, Sydney "Syd" Novak adında bir gencin, üzgün olduğu zamanlarda telekinezi yeteneğine sahip olduğunu keşfetmesini konu alıyordu. 

Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgü dolu yorumlar alan dizinin ikinci sezonuna yeşil ışık yakılmıştı.

Buna rağmen dizi sorumlusu, Netflix'in I Am Not Okay With This'i koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal ettiğini açıklamıştı. 

Ancak televizyon yazarlarına göre Kod 8 filmleriyle olan benzerlikler, dizinin canlanma zamanının geldiğini gösteriyor.

Kod 8 serisi ve dizinin benzerlikleri

Her iki hikayede de karakterler kendilerini keşfediyor ve toplum yapmamaları gerektiğini söylese bile özgüven kazanıyor. 

Ayrıca, Kod 8 filmlerinde olduğu gibi I Am Not Okay With This'in görsel efektleri, büyük bütçeli süper kahraman filmlerindeki abartılı sahnelerin aksine gerçekçi ve ayakları yere basan bir izlenim çiziyor.

Öte yandan eleştirmenler hem Kod 8 serisi hem de I Am Not Okay With This'in son derece önemli ve ağır konuları ele aldığını vurguluyor.

I Am Not Okay With This cinsellik, ergenlik ve akıl sağlığı konularını incelikle ama dürüstçe işliyor.

Kod 8 filmleri de baskı, uyuşturucu ve polis yolsuzluğu gibi ciddi konulara değiniyor.


Independent Türkçe, ScreenRantComicBook.com

DAHA FAZLA HABER OKU