Netflix'in yeni bilimkurgusu, Game of Thrones'a ne kadar benziyor?

Meşhur romandan uyarlanan yeni dizinin yıldızları yanıtladı

Dizinin başrollerinde Lian Cunningham ve Alex Sharp'ın yanı sıra Jess Hong, Eiza González, Jovan Adepo ve Jonathan Pryce rol alıyor (Netflix)

Game of Thrones'un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss'ın yeni bilimkurgu dizisi 3 Cisim Problemi (3 Body Problem) yakında gösterime girecek.

3 Cisim Problemi'nin oyuncuları, yapımcıların önceki uyarlaması Game of Thrones'la bu dizinin benzerliklerini masaya yatırdı.

Anlaşma sonrasında ilk büyük proje

Liu Cixin'in romanından uyarlanan dizi, Benioff ve Weiss'ın 2019'da imzaladıkları özel bir anlaşma sonrasında Netflix için hazırladığı ilk büyük proje. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 Mart'ta Netflix'te gösterime girmesi planlanan diziye dair ilk yorumlar son derece olumlu. Bilimkurgunun karmaşık kaynak malzemeyi ustalıkla ele aldığı ifade ediliyor.

3 Cisim Problemi'nin oyuncularından Alex Sharp ve Liam Cunningham, ScreenRant'le yeni dizileri hakkında konuştu ve Game of Thrones'la ortak noktalarına değindi.

Will Downing adında bir öğretmeni canlandıran Sharp, tıpkı Game of Thrones gibi yeni dizinin de ete kemiğe bürünmüş karakterler sunduğunu ve aralarındaki karmaşık ilişkileri başarıyla yansıttığını söyledi.
 


Game of Thrones'da Davos Seaworth'ü canlandıran Cunningham ise Benioff ve Weiss'ın "çekilemez" diye nitelenen kitapları uyarlama konusundaki tutkularını yinelediklerini ifade etti.

"En iyi yaptıkları şey"

35 yaşındaki Sharp, "Sanırım senaryoları okuduğumda ilk düşündüğüm şeylerden biri, farklı kişilerin arasındaki ilişkilerin ne kadar karmaşık ve hareketli olduğu ve karakterlerin çoğunun ne kadar ete kemiğe büründüğü oldu" diyerek ekledi:

Game of Thrones'da sevdiğim şeylerden biri de ejderhaların olmasıydı, başka bir dünyaya aitti ama bu karakterleri epik yolculuklar boyunca takip ediyordunuz. Senaryoyu okuduğum anda bunu hissettim, bu yüzden karakterlerimin yolculuğuna, psikolojik ve ruhani yolculuğuna aşık oldum. Gerçekten çok etkilendim çünkü çok basit ama derin, epey samimi bir insan hikayesiydi ve bence en iyi yaptıkları şey de bu.

"Bu şöhretle yetinmediler"

İrlandalı aktör Liam Cunningham, "George R.R. Martin, Game of Thrones'u yazarken özellikle çekilemeyecek şekilde yazmıştı" diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:

Bu iki çılgın karakter, David ve Dan, gidip onu ziyaret etti ve 'Bunu çekmek istiyoruz' dedi. O da ikna oldu. Sonra bu şöhretle yetinmediler.

62 yaşındaki oyuncu ekledi:

Game of Thrones'un başarısından sonra Malibu'da bir kumsalda uzanmak çok kolay olabilirdi ama dönüp 'Hadi bunu kendimize tekrar yapalım' dediler. Bu inanılmaz hikayeyi uyarladılar. Karakterlerle ve hikayenin insani tarafıyla çok ilgililer. Bu çok büyük bir proje ama içinde yer alan insanları anlamadan hiçbir şey ifade etmiyor. Ve bunda inanılmaz derecede iyiler.

3 Cisim Problemi'nin büyük bütçesi ve yıldız oyuncu kadrosu son derece etkileyici olsa da dizinin gerçek başarısı Benioff ve Weiss'ın Cixin'in kitabını daha geniş kitleler için erişilebilir bir hikayeye dönüştürme becerisiyle belirlenecek.

Devasa bütçe: Bölüm başı 20 milyon dolar

3 Cisim Problemi, Game of Thrones'un 8. sezonundan daha büyük bir bütçeye sahip. Wall Street Journal'ın "Game of Thrones'un yaratıcıları yeniden sihir yapabilecek mi?" başlıklı haberine göre, dizinin 8 bölümden oluşacak ilk sezonu için 160 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Bu da bölüm başına 20 milyon dolar düştüğü anlamına geliyor.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU