Adalet Bakanı Tunç: Meclis seçim yenileme kararı alırsa cumhurbaşkanının 3. kez adaylık yolu açılır

Adalet Bakanı Tunç: Meclis seçim yenileme kararı alırsa cumhurbaşkanının 3. kez adaylık yolu açılır

Tunç, Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda, Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabileceğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beypazarı Kaymakamlığı’nı ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan Tunç, Erdoğan'ın yeniden adayıp olup olamayacağına ilişkin soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerle toplantıda Anayasamızın kuralını hatırlattı. 101. Madde'ye göre 5 yılda bir seçilebilir 2 dönem seçilebilir ama 116. Madde'de de 2. dönemde TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa, o da 360 vekille, bu karar alınırsa tekrar adaylık yolu açılır. Bakalım zaman var. Biz cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin nereden nereye geldiğini, fiziki kalkınmasından tutun da dış politika gücüne varıncaya kadar, demokrasi yolundaki mücadele ve geldiğimiz noktaya bakınca vatandaşımızın 17 seçimde arkasında durdu. 18. sandık şimdi. Anayasa'ya göre son seçimim dedi ama başka maddeler de var. 116. Madde var. O durumda 3. adaylık söz konusu olabiliyor.

CHP'deki para sayma soruşturması ve Eylem Tok sorusu

Tunç ayrıca CHP'deki para sayma soruşturması hakkında, "Savcılık soruşturma başlattı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bağış denildi. Bağış ise bunların da kuralları vardır. Bağışın miktarı bellidir. Başka bir kaynaktan mı geliyor? Savcılık bu paranın kaynağını soracaktır" diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ayrıca yazar Eylem Tok ve oğlu için ABD'ye yapılan iade talebine yönelik de "ABD'den cevap geldi, istenen belgeleri tamamladık" dedi. Tunç, dosya kapsamında dün 2 gözaltı gerçekleştiğini bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU