Rick'in yeni keşfinin ardından The Walking Dead asla sona ermeyebilir

"500 yıllık plan"

Eleştirmenler, "Rick ve Michonne'un hikayesi şimdiye kadarki en iyi spinoff" yorumunu yaparak yeni diziyi övüyor (AMC)

The Walking Dead'in baş kahramanı Rick Grimes'ın ürkütücü keşfine göre, meşhur zombi serisi "500 yıl daha" devam edebilir.

AMC'nin ana dizisi The Walking Dead 2022'de sona ermişti ancak kanalın 2024 için de büyük planları var. Sevilen dizinin iki spinoff'u Dead City ve Daryl Dixon'ın ikinci sezon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk dizinin sevilen karakterleri Rick ve Michonne'u buluşturan The Ones Who Live'in ikinci sezon onayını almasına da neredeyse nesin gözüyle bakılıyor. 

Öte yandan sayısız ipucu The Walking Dead dünyasında yaşayan tüm karakterler arasında bir crossover'a (farklı dizi ya da filmlerdeki karakterleri aynı bölümde buluşturan yapım) işaret ediyor.

Yine de The Walking Dead evreninin daha ne kadar genişleyeceği ya da serinin kaç yıl daha devam edeceği merak konusu.

500 yıla yayılan bir plan

The Ones Who Live'in üçüncü bölümünde, CRM olarak bilinen Cumhuriyet Yurttaş Ordusu'na neden inandığını Rick Grimes'a tam olarak açıklayan Jadis, örgütün dünya genelinde medeniyeti yeniden tesis etmek için "500 yıllık bir plan" hazırladığını ortaya koydu. 

CRM'in 500 yıllık planının insanlığın geleceğini güvence altına alıp almayacağını zaman gösterecek ama AMC'nin serisinin geleceğini sağlama aldığı kesin.

CRM'in 500 yıllık planının, serinin 2524'e kadar sürmesi anlamına gelmediği açık. Bununla birlikte, AMC'ye The Walking Dead'in istediği sürece devam ettirmek için bir yol sunuyor. 

Gelecek diziler onlarca yıl sonra geçebilir 

Rick Grimes'ın serideki zaman çizelgesinin gelecek 500 yıllık haritasını çıkaran bir düşmanla karşılaşması, The Walking Dead'in yaratıcı beyinlerinin kurgusal evrenin uzak geleceğinin neye benzeyeceğini düşünmeye başladığını gösteriyor.

Buna göre gelecekteki olası The Walking Dead dizileri, mevcut nesilden onlarca yıl sonra geçebilir. 

ScreenRant yazarı Craig Elvy, merak etmeden duramadığını söylüyor ve ekliyor:

Belki de CRM, o dönemde hâlâ sorun yaratmaya devam ediyor, Alexandria'ya karşı savaş Rick Grimes ve Tümgeneral Beale öldükten çok sonra da devam ediyordur.


Independent Türkçe, ScreenRant, The UBJ

DAHA FAZLA HABER OKU