CHP Genel Başkanı Özel: İstanbul’da artık felaket görüntüleri görünmüyor

Özel, “31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor, birisi sinirli, bir tanesi mahcup, ne diyeceğini şaşırmış, gaf üstüne gaf yapıyor ama biz rahatız” dedi

Fotoğraf: X / @herkesicinCHP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Küçükçekmece’de Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli İle Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli Kazı Başlama Töreni’ne katıldı.

Ramazanın İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya huzur ve barış getirmesini dileyen Özel şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biz buradan Recep Tayyip Erdoğan’a, eğer İsrail’e bir şey söyleyeceksen yandaşlarının ticaretini keserek söyleyeceksin. Bu Ramazan mübarek günde İsrail’deki zulmün bitmesini istiyorsan önce ticareti bitireceksin diye bir hatırlatmayla başlayalım.

İstanbul’da felaket görüntüleri görünmüyor

Pandeminin ilk zamanlarıydı. Hayatımın en öğretici günlerinden bir tanesiydi. Ekrem Başkan, o dönemki genel başkanımıza İSKİ’de bir sunum yaptı. Ben de oradaydım. Dedi ki, ‘Bir yandan insanlar ölüyor pandemiden. Bir yandan insanlar evlerinde çalışamıyorlar. Onlara yetişiyoruz ama bir yandan da bu sokağa çıkma yasaklarını da fırsata çeviriyoruz. İSKİ, İstanbul’un dört bir yanında yağmur suyunu ayırıyor. Örneğin Barbaros Bulvarı’nı normalde trafiğe kapatamazsınız, orada çalışıyoruz. Üsküdar’da, Merter’de, viyadüklerde çalışıyoruz’ dedi. Ben o gün o lafları duydum, unuttum. Sonra bu işler oldu geçti. Sonra İstanbul’a efendim son 30 yılın en büyük yağmur yağdı, diyorlar. Eskiden senenin en büyük yağmurunda Kız Kulesi’nden Üsküdar’daki apartman arasında deniz olurdu.

 Şimdi bakıyorsunuz şıkır şıkır bir meydan. Yağmur, Üsküdar Meydanı’nı denize çevirmiyor. Yağmur, Üsküdar’ı güzelleştiriyor. Bir bakıyorsunuz, viyadüklerde eskiden arabalar yüzüyordu. Can pazarı oluyordu. Böyle bir şey yaşanmıyor. Bir yandan bakıyorsunuz. İstanbul’da artık bu tip işler sona gelmeye başladı ve o felaket görüntüleri görünmüyor.

AK Parti’nin İBB Adayı Murat Kurum’un kent lokantaları ve süt dağıtımı üzerinden İmamoğlu’na yönelik eleştirilerine de yanıt veren Özel şunları söyledi:

Başkan birazcık öfkelenmiş haklı olarak. Yahu bu kent lokantalarının önündeki kuyruğa laf etme var ya, o kuyrukta bir onur, bir gurur, bir de utanç var. Emin olun o kuyruğun utancı, bu yoksulluğu yok etmeyen 22 yıllık iktidarıyla o kuyruğun utancı onlaradır. Orada yemeğini yiyen, karnını doyuranların onuru da gururu da sana ve ekibinedir başkanım.

“31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor”

Geçen gün Ekrem Başkanla birlikte yine Sultangazi’deyiz. Arabanın ön camından selamlama yapıyoruz. Arabanın önüne atlıyor her yaştan anne, gencecik anneler, 35-40 yaşında anneler, durduruyorlar. ‘Bir dakika, bir dakika’ diyor. Çantadan bir şey çıkarıyor. Anne Kart çıkarıyor. Anne Kart meselesi, çocuklara süt meselesi, annelere ulaşım meselesi, evlere yardım meselesi; biz günün biri gelip yoksulluğu yok etmeye geleceğiz ama bugüne kadar yoksulluğu yok etmeyip yoksulluğu yönetenlere inat, o yoksulluk üzerinden siyaset yapmayanlara inat, sağ elin verdiğini sol ele göstermeden verilen emeğin İstanbul sokaklarında nasıl bir karşılık bulduğunu görüyoruz. O yüzden de 31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor, birisi sinirli, bir tanesi mahcup, ne diyeceğini şaşırmış, gaf üstüne gaf yapıyor ama biz rahatız. Çünkü biliyoruz ki bu insanlar kader kıymet bilen, yapılan işi gören ve emeği teslim eden insanlardır.

“Dünyada hiçbir metropolde 10 metro inşaatı birden yok”

Sayın Başkanım, metro tartışmasında herkes her şeyi gördü. 65 kilometre metroyu nasıl gizleyecek? Yerin altında diye çıkmış dün, şöyle bir şey söylüyor, ‘Metro mu yapmış o, hepsi yalan’ diyor. Ya ben biliyorum. İstanbul genel sekreter yardımcısıydı. Biz İstanbul Büyükşehir’i alınca ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısını Ulaştırma Bakanı yaptı. İlk bütçede biz ona dedik ki, 7 tane metronun inşaatını durdurmuşsun. Dedi ki, ‘Dış kaynak olmadan yapılamaz. Maliyetler yüksekti. Durdurduk. Bulunduğunda yapılır’. O 7’ye 3 daha eklendi ve dünyada hiçbir metropolde 10 metro inşaatı birden yok.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU