Z kuşağının yeni çılgınlığı: Brokoliyle çil yapıyorlar

Türkiye'de de yayılıyor

Sebzelerin iyice temizlenmiş olması tavsiye ediliyor (TikTok/Instagram/NY Post)

Sağlıklı bir yaşam için yenmesi tavsiye edilen brokoli artık bambaşka bir bağlamda kullanılıyor. Başta Z kuşağı mensupları olmak üzere pek çok kişi, bu sebzeden makyajda faydalanmaya başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikTok ve Instagram'daki fenomenler, kendilerine brokoliyle sahte çil yapıyor. Bronzlaştırıcılarını bu sebze yardımıyla yüzlerine sürerek seksi buldukları noktaları yüzlerine ekliyorlar. 

Z kuşağından New Yorklu Paulina Reitman, TikTok'ta yayımladığı ve 170 bini aşkın kişinin izlediği videoda bir yandan bu sebzeyi yanaklarına sürerken diğer yandan da "Şu anda gerçekten deliymiş gibi gözüküyorum" diyor. 


İsveçli model Cajsa Wessberg de Instagram'da 600 bini aşkın beğeni aldı. 


Diğer yandan Türkiye'de de bu trend yayılıyor. 


Pek çok yayın organının muhabiri de bu trendi deneyerek test etti. Cosmopolitan'dan Lia Mappoura sonuçtan etkilendiğini söylese de kendisinin böyle bir şeyi düzenli olarak yapmayacağını savundu. 

Metro'dan Rachel Charlton-Dailey ise bir daha deneyebileceğini belirttikten sonra "Şimdi brokoliyi silip fırına atma zamanı" dedi. 

New York Post, Alanya'da yaşayan Takwa Larsen'in kına kalemiyle çil yapmaya çalışıp aldığı kötü sonuçla geçen yaz viral olmasını hatırlattı.

shrek

26 yaşındaki kadın, kendisini Şrek'teki Fiona'ya benzetmişti (TikTok/DreamWorks)​​​​​​​

 

Independent Türkçe, NY Post, Cosmopolitan, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU