Robert Downey Jr., Oscar kabul konuşmasında Marvel'a gizli gönderme mi yaptı?

Demir Adam'ın (Iron Man) yıldızı, Oppenheimer'daki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı

(Reuters)

2024 Oscar törenini izleyenler, Robert Downey Jr.'ın kabul konuşmasında Marvel'a yönelik şifreli bir iğneleme yakaladığını iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008'le 2019 arasında Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) 10 filminde Tony Stark (nam-ı diğer Demir Adam) rolünü canlandıran aktör, 10 Mart Pazar gecesi düzenlenen Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü evine götürdü.

Downey ödülü Christopher Nolan'ın biyografik filmi Oppenheimer'daki politikacı Lewis Strauss rolüyle kazandı. Film, son 10 yılda MSE dışı sadece bir avuç projede yer alan Downey'nin geri dönüşü olarak geniş çapta müjdelenmişti.

Konuşmasında Downey şöyle dedi:

İşte küçük sırrım: Bu işe onun bana olduğundan daha çok ihtiyacım vardı. Chris [Nolan] bunu biliyordu, [yapımcı Emma Thomas] etrafımı tüm zamanların en iyi oyuncu kadrosu ve ekiplerinden biriyle sardığından emin oldu.

Rol arkadaşları Emily Blunt, Cillian Murphy ve Matt Damon'a saygılarını sunan oyuncu "Emily, Cillian, Matt... Harika bir işti ve bu sayede burada karşınızda daha iyi bir adam olarak duruyorum. Biliyorsunuz, yaptığımız şey anlamlı ve yapmaya karar verdiğimiz şeyler önemli" diye devam etti.

Sosyal medyada bazı kişiler Downey'nin işe, işin ona "ihtiyacı olduğundan daha fazla ihtiyacı olduğu" yorumunun ve "yapmaya karar verdikleri" şeylerin "önemli" olduğuna ilişkin sözlerinin Marvel'daki çalışmalarına yönelik küçümseyici bir ima olduğuna dair spekülasyonlar ortaya atıyor.
 

Robert Downey Jr.
Downey Jr.,Oscar'ıyla poz veriyor (Jordan Strauss/AP)


Bir kişi "'Bu role, onların bana olduğundan çok daha fazla ihtiyacım vardı' bu adam marvel'a geri dönmek istemiyor HAHA" diye yazdı.

Başka biri de "RDJ 'Bu işe onun bana olduğundan daha çok ihtiyacım vardı' diyor, aman tanrım Marvel'ın süper kahraman zırvalarından BIKMIŞ" diye yorum yaptı.

Downey Jr.'ın geçen ay da BAFTA töreninde bir ödül kabul ederken anlaşıldığı üzere Marvel geçmişini hafife almıştı. Downey sahnede, "belki de azalan itibarını yeniden canlandırma yönünde son bir çabayla [Oppenheimer'da] gösterişsiz bir yaklaşım denemeyi" kabul ettiğini söylemişti.

Oscar töreninin başında törenin sunucusu Jimmy Kimmel'ın, aktörün madde bağımlılığı geçmişiyle ilgili şaka yapmasının ardından da Downey rahatsız görünüyordu.

Tören boyunca dikkat çeken diğer anlar arasında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Da'Vine Joy Randolph'un, rol arkadaşı Paul Giamatti'yi gözyaşlarına boğan kabul konuşması yer alıyor. Ryan Gosling, Barbie'den I'm Just Ken'in canlı yorumladı ve John Cena tamamen çıplak halde bir ödül takdim etti.

Birleşik Krallık'ta tören ITV'de gösterildi ve yayını Jonathan Ross sundu. Öte yandan Ross'un yorumculuğu izleyicilerden karışık tepkiler alırken, bazıları programı tamamen "acı verici" diye nitelendirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU