İzleyiciler Netflix'teki yeni dizi için çılgına döndü

"Yaptığınız her şeyi bırakın ve izleyin"

Ahtapot: Bir Amerikan Komplosu, 28 Şubat'ta gösterime girdi (Netflix)

Netflix izleyicileri şoke edici gerçek suç dizisinden övgüyle bahsederken bir yandan da ABD'nin istihbarat kurumlarına yönelik endişelerini paylaştı. 

Ahtapot: Bir Amerikan Komplosu'nu (American Conspiracy: The Octopus Murders) seyredenler, belgesel için "kesinlikle izlenmeli" yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, bir komplonun peşine düştükten sonra Ağustos 1991'de bir motelin küvetinde ölü bulunan araştırmacı gazetecinin korkunç gerçek hikâyesini gözler önüne seriyor.

Danny Casolaro, bileklerinde "çok keskin bir cisimle" açılan çok sayıda kesik nedeniyle kan kaybından ölmüştü. Yerel yetkililer kısa sürede olayın intihar olduğuna karar vermişti.

Ancak ailesi ve arkadaşları uzun süredir onun Ahtapot adını verdiği ve hükümet yetkililerinin gizli görevlere karıştığı bir komployu araştırdığı için öldürüldüğünde ısrar ediyordu. 

4 bölümlük belgesel dizide gazeteci Christian Hansen, Casolaro'nun ölümünü ve araştırdığı komplo teorisini çevreleyen gizemi çözmeye çalışıyor.

"Son 15 dakika çılgıncaydı"

Netflix, 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği belgeselin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Ahtapot adıyla bilinen siyasi komplonun peşindeki araştırmacı gazeteci, otel odasında ölü bulunur. Onlarca yıl sonra yeni detaylar ortaya çıkar.

Sosyal medyada diziyle ilgili görüşlerini paylaşan bir izleyici şunları yazdı: 

Ahtapot: Bir Amerikan Komplosu'nu izliyorum. Son 15 dakika çılgıncaydı. Olanlara o kadar şaşırdım ki o birkaç saniyeyi yeniden izlemek için geri sardım. Bilin bakalım ne oldu, yine şaşırdım.

Bir başkası ekledi: 

Netflix'teki Ahtapot: Bir Amerikan Komplosu gerçekten iyiydi. Tam olarak anladığımdan emin değilim, 4 saat sürüyor ve muhtemelen bunun iki katı olabilirdi. Kesinlikle istihbarat teşkilatlarımızı çok kirli gösteriyor.

Üçüncü bir kişiyse "Netflix'teki Ahtapot: Bir Amerikan Komplosu kesinlikle izlenmeli. Şu anda hepimizin başı belada gibi hissediyorum,' diye paylaştı.

"Resmen çılgınca"

Başka bir izletici de belgeseli tavsiye ederek şöyle dedi:

Yaptığınız her şeyi bırakın ve Netflix'te Ahtapot: Bir Amerikan Komplosu'nu izleyin. Dramatik davranmıyorum ama bu resmen çılgınca.

Yönetmen Zachary Treitz, Britanya merkezli gazete Mirror'a belgeseli çekerken endişeli olduğunu söylemişti:  

Fiziksel güvenlik açısından, ne kadarının gerçek ne kadarının hayal ürünü olduğunu söylemek zor ama çeşitli zamanlarda, çözülmemiş çeşitli cinayetlerden ve diğer suçlardan bahsederken ve bunları bir şekilde birbirine bağlarken, insanların bu şeyleri çözmenizi ya da faaliyetleri araştırmanızı istemeyeceğinden endişe ediyorsunuz.


Independent Türkçe, Daily Mail, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU