Lionsgate doğruladı: Yeni John Wick dizisi geliyor

Yeni spinoff projesi doğrulandı ve serinin filmlerin ötesine geçme planlarına bir yenisini daha ekledi

Dünya çapında 440 milyon dolar hasılat yapan John Wick 4, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi yüksek bir puan almayı başarmıştı (Lionsgate)

Lionsgate Başkan Yardımcısı Michael Burns, yeni bir John Wick spinoff'una dair planlar yapıldığını doğruladı. 

Stüdyoya sürekli artan bir gişe başarısı sağlayan John Wick serisi, kısa süre önce The Continental adlı prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) dizisini de kapsayacak şekilde genişlemişti. 

"Sanırım televizyon dizisi olacak"

Bu arada serinin bu yıl gösterime girmesi beklenen spinoff'u Ballerina'nın, filme yeni aksiyon sahneleri eklenmesi için 2025'e ertelendiği ortaya çıkmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna ek olarak, geçen yıl mayısta yönetmen Chad Stahelski, "Televizyonda kısa formda yapabileceği harika hikayeleri" keşfetmeye olanak tanıyacak yeni bir John Wick dizisi geliştirme niyetini açıklamıştı.

Morgan Stanley medya konferansındaki soru-cevap bölümünde konuşan Burns, stüdyonun gelecek projelerinden ikisi hakkında bilgi verdi. 

Alacakaranlık'ın (Twilight) animasyon dizisi planlarından da bahseden Lionsgate yöneticisi, "Keanu Reeves'in başrolde olduğu büyük aksiyon serisini" televizyon formatında daha da genişletmeyi önerdi.

Sanırım Keanu Reeves'in başrolde olduğu büyük aksiyon serimizi ele alacağız, sanırım bu bir televizyon dizisi olacak.

John Wick serisi genişleyerek çağdaş sinemanın en büyüleyici kurgusal dünyalarından biri haline gelse de merkezinde Reeves'in canlandırdığı tetikçinin olmadığı bir dizinin de ilgi çekici hikayeler sunabileceğini henüz kanıtlayamadı.

Dizi sert eleştiriler almıştı 

Filmlerin gişe çekiciliğinin tam tersine, geçen yıl gösterime giren The Continental, eleştirmenlerden çoğunlukla olumsuz yorumlar almıştı. Dizinin aksiyon sahneleri de kendisine ilham veren filmlerin epey gerisinde kalmıştı.

Öte yandan meşhur seride Winston'ı canlandıran Ian McShane, geçen haftalarda verdiği bir röportajda Ana de Armas'ın başrolde olduğu Ballerina spinoff'unun neden bir yıl ertelendiğini açıkladı. 

81 yaşındaki Britanyalı aktör, Stahelski'nin amacının filme yepyeni aksiyon sahneleri ekleyerek "seriyi korumaya" çalışmak olduğunu belirtti. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU