Netflix'ten çok izlenen dizisine çifte onay: İki sezon daha devam edecek

8 bölümlük dizi eleştirilse de gösterime girer girmez büyük ilgi görmüştü

Avatar: The Last Airbender, 19-25 Şubat haftasında 153 milyon saatten fazla izlenme süresi elde etmişti (Netflix)

Netflix, çok beğenilen yeni dizisi Avatar: The Last Airbender için hem iki hem de üçüncü sezon onayını verdi.

Nickelodeon'ın aynı adlı hit dizisinin canlı çekim uyarlaması olan Avatar: The Last Airbender, animasyon versiyonuyla aynı yapıyı izleyerek üçüncü sezonla sona erecek.

Netflix'in en çok izlenen İngilizce dizisi

Gordon Cormier, Kiawentiio ve Ian Ousley'nin başrollerde yer aldığı 8 bölümlük dizi, gösterime girer girmez büyük ilgi gördü.

Yayıncı kuruluşa göre dizi, 22 Şubat'taki ilk gösteriminden bu yana 41,1 milyon izlenme sayısıyla Netflix'in en çok izlenen İngilizce dizisi oldu.

Netflix, 13 yaşından büyükler için uygun olduğunu belirttiği fantastik dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Avatar olarak bilinen bir çocuk, savaş hâlindeki dünyayı kurtarmak için 4 element gücünde de ustalaşmalı ve onu durdurmaya kararlı olan acımasız bir düşmanla savaşmalıdır.

Su, toprak, ateş ve havayı kontrol edebilen keşiş benzeri bir çocuk olan Aang'in maceralarını konu alan ilk sezon 8 bölümden oluşuyor ancak son iki sezonun bölüm sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, daha önce Emily in Paris ve Stranger Things gibi dizilerde iki sezonluk yenilemeler yapmıştı. 

2005'te gösterime giren Avatar animasyon dizisi de benzer şekilde hikayesini üç sezon boyunca anlatmıştı.

Öte yandan The Last Airbender, Netflix'in 2005'le 2008 arasında Nickelodeon'da yayımlanan orijinal çizgi filmi "katlettiğini" söyleyen hayranların eleştirilerine maruz kaldı.

"Animasyona sadık kalmaya çalışıyoruz"

The Last Airbender'ın yönetici yapımcısı ve yönetmeni Jabbar Raisani daha önce Deadline'a "Mümkün olan en çok sayıda izleyiciye yönelik bir dizi yapmaya çalışıyoruz" diyerek eklemişti: 

Bu, animasyon dizisinden herhangi bir şeyi geride bırakacağımız anlamına gelmiyor. Daha geniş bir izleyici kitlesi için kabul edilebilir hale getirmek adına daha maksatlı sapmalar yok. Bence animasyon dizisine mümkün olduğunca sadık kalmaya çalışıyor ama aynı zamanda bunu 8 bölümlük, bizi yayında tutan bu kuvvetli anlatıya sığdırmamız gerektiğini de biliyoruz.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU