Zirveyi gören Bitcoin'e yatırım yapılmalı mı?

"Size söylemiştim"

Şubat 2023-Şubat 2024'te Bitcoin'in fiyatı iki kattan fazla arttı (Reuters)

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), "Zirveyi gören Bitcoin'e yatırım yapılmalı mı?" sorusunu, yatırımcıların geçmiş deneyimlerini anlatarak yanıtladı. 

Kripto para yatırımcısı Joe Oathout, Bitcoin'de ilk etapta 500 bin dolar kaybettiğini fakat piyasanın yükselişe geçeceğine inanarak umudunu yitirmediğini söyledi. 

Alaska'da yaşayan ve küçük bir inşaat firması işleten 45 yaşındaki yatırımcı, son dönemdeki artışlarla ilgili "Mutluluktan havaya uçmadım ama kendi kendime 'Size söylemiştim' dedim. Bu düşüşün bir geri dönüş noktası olacağını biliyordum" ifadelerini kullandı. 

Oathout, Bitcoin'de düşüş yaşanan dönemleri fırsat olarak değerlendirdiğini belirterek "Bir ara ev kredisi çekip bunun bir miktarını bile yatırmayı düşürdüm ama kendimi o noktada durdurdum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WSJ, kripto para piyasasındaki düşüşün ardından Bitcoin'den ümidini kesen yatırımcılarla da görüştü.

Chad Brewer, blok zincir teknolojisine alternatif olarak üretilen Hashgraph sistemini tasarlayan Hedera firmasının kripto parası hbar'a yatırım yaptığını söyledi.

34 yaşındaki Brewer, hbar yatırımlarından memnuniyetini ifade ederken, zamanında Bitcoin almadığı için pişman olduğunu söyledi. 

Kripto para piyasasında 2022'de gerçekleşen çöküşle Bitcoin'e yatırdığı tüm parayı kaybettiğini belirten Anna Napthali, bunun ardından işlemlerini durduğunu anlattı. Öte yandan 42 yaşındaki yatırımcı fazla pişman olmadığını söyleyerek "Kripto para çok abartıldı" dedi.

Purposeful Strategic Partners adlı yatırım danışmanlık firmasını kuran Joshua Escalante Troesh, kripto para piyasasındaki yükselişe rağmen yatırımcıların ihtiyatlı hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Troesh, yatırımcılarının portfolyosunun en fazla yüzde 3'ünün kripto paradan oluşmasını tavsiye ettiğini belirtti. 

Bitcoin'in fiyatı, salı günü ilk defa 69 bin dolar sınırının üzerine çıkarak rekor kırmıştı. Kripto para daha sonra yüzde 8,6 düşüş kaydetmişti. Bitcoin son verilere göre 66 bin 700 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri de son 24 saatte yüzde 3 artarak 2 trilyon 540 milyar doları aştı.


Independent Türkçe, Wall Street Journal, AA

DAHA FAZLA HABER OKU