Netflix'in beklenen dizisine ilk bakış: Meşhur romandan uyarlandı

Gerilim ve aldatmaca dolu hikaye, 1999'da gişe canavarı filmle hayat bulmuştu

Tom Ripley rolündeki İrlandalı aktör, 2023 yapımı All of Us Strangers'daki performansıyla pek çok ödülün sahibi oldu (Netflix)

Ödüllü aktör Andrew Scott, 4 Nisan'da prömiyerini yapmaya hazırlanan Netflix'in yeni mini dizisi Ripley'de kötü şöhretli Tom Ripley rolünde.

Merakla beklenen diziden ilk fragman dün yayımlandı.

Aldatma, dolandırıcılık ve cinayet

Patricia Highsmith'in 1955 tarihli çok satan romanlarından uyarlanan dizi, zengin bir adamın İtalya'daki serseri oğlunu eve dönmeye ikna etmesi için Ripley'yi tutmasıyla başlıyor. 

Ripley'nin işi kabul etmesiyle birlikte, "aldatma, dolandırıcılık ve cinayetle dolu karmaşık bir hayatın ilk adımı" atılmış oluyor.

Meşhur filmde Ripley'yi Matt Damon canlandırmıştı 

Yine Highsmith'in gerilim romanından uyarlanan 1999 yapımı Oscar adayı Yetenekli Bay Ripley'de (The Talented Mr. Ripley) Tom Ripley rolünde Matt Damon, Dickie Greenleaf rolünde Jude Law ve Marge Sherwood rolünde Gwyneth Paltrow yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yönetmen koltuğunda, 54 yaşında hayatını kaybeden Oscarlı sinemacı Anthony Minghella oturmuştu.

Highsmith'in meşhur romanı, 1960'ta da Kızgın Güneş (Plein soleil) adıyla beyazperdeye uyarlanmıştı. René Clément'ın senaryosunu yazıp yönettiği filmin başlıca rollerini Alain Delon, Maurice Ronet ve Marie Laforêt paylaşmıştı. 

Netflix dizisinde Marge Sherwood rolünde Dakota Fanning ve Dickie Greenleaf rolünde Johnny Flynn yer alıyor. Oyuncu kadrosunu Eliot Sumner, Maurizio Lombardi, Margherita Buy ve usta aktör John Malkovich tamamlıyor.

8 bölümü de yazıp yönetti

Fleabag'de seksi rahip, Sherlock'taysa Jim Moriarty rollerini üstlenen 47 yaşındaki Scott, dizide aynı zamanda yapımcı olarak da görev yapacak. 

Yapımcılar arasında da bulunan Steven Zaillian, 8 bölümün tamamını kaleme aldı ve yönetti.

Fragman, Netflix'in merakla beklenen Ripley uyarlaması hakkında, genel estetik yaklaşımı da dahil olmak üzere pek çok şeyi ortaya koyuyor. 
 


Video, dizinin tamamen siyah-beyaz çekildiğini ve bu sayede dönem kurgusunu daha da güçlendirdiğini gösteriyor. 

Romana sadık uyarlama

Highsmith'in eserinin çoğu uyarlamasında olduğu gibi, dizi de geçmişte geçiyor. Ancak yeni dizideki olaylar, 1950'lerin ortalarındaki orijinal zaman diliminden ziyade 1960'larda cereyan ediyor.

Ripley'nin fragmanı, romana son derece sadık bir uyarlama olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca, tematik olarak Dickie Greenleaf'i çok az göstererek kitabı çağrıştırırken Ripley'nin, onun kimliğini ve hayatını tamamen ele geçirme arzusunu yansıtıyor. 


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU