Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'da: Muğla hak ettiği yerde değil, bunun nedeni şehri 25 yıldır yöneten zihniyettir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla mitinginde halka hitap etti

Erdoğan, "Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin idari tasarrufla veya yargı yoluyla engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. Muğla turizmde geri kalmışsa nedeni işte bu zihniyettir. Ve Atatürk'ün arkasına saklanan kifayetsiz temsilcileridir" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, partisinin Muğla mitinginde yaptığı konuşmada mevcut belediye yönetimini hedef alarak şunları söyledi:

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin idari tasarrufla veya yargı yoluyla engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. Muğla turizmde geri kalmışsa işte bu zihniyettir. Ve Atatürk'ün arkasına saklanan kifayetsiz temsilcileridir.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:


Hiç kimseyi hiçbir zaman ötekileştirmedik. Her kökenden her kesimden vatandaşımızın tamamını kucakladık. Ege'nin Güneydoğu Anadolu'nun her karışına da yatırımları biz götürdük. Türkiye'nin bereketinin en yakın şahidi özellikle Muğla'dır. Şöyle bir çeyrek asır öncesi Muğla'sını gözlerinizin önüne getirin bir de şimdiki haline bakın. Aradaki farkı göreceksiniz.

"En büyük en gel 25 yıldır Muğla'yı yöneten CHP yönetimidir"

Muğla şimdi dünyanın göz bebeği haline gelmiş bir şehre dönüşüyor. Buna rağmen Muğla hak ettiği yerde değildir. En büyük engel ise bu şehri 25 yıldır yöneten CHP yönetimidir. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. Muğla'nın diğer illerden geride kalmasının nedeni de budur. Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz.

Biliyorsunuz Muğla'da Aydın hocamızı aday gösterdik. Kendisi ülkemizin akademide, bürokraside, siyasette tecrübeli en saygın en çözüm odaklı isimleri arasında yer alan bir hocamızdır. Sadece bu tercih bile şehrimizi hak ettiği eserlere ve hizmetlere kavuşturma konusundaki kararlılığımızı ifadesidir. İktidara geldiğimiz günden bu yana Muğla'ya 122 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. 

"Şu anda alanda 50 bin kişi var"

Türkiye'yi 21 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle yönetirken Muğlamıza verdiğimiz sözü tutmak için de gece gündüz çalıştık. İktidara geldiğimiz günden bu yana 122 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. 11 bin 157 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Şimdi de Muğla-Bodrum ve Fethiye'ye yeni spor tesisleri kazandırmak için çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine 4 milyar liralık kaynakla destek olduk. 15 hastanenin de aralarında olduğu 40 sağlık tesisi inşa ettik. 2303 konutun yapımına da devam ediyoruz. Orman yangınlarının ardından 21 köy evi inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik. 4 bin 455 bağımsız bölümün dönüşümünü sağladık. Ulaştırmada 90 kilometreden aldığımız yolu 463 kilometreye çıkardık. Geçen yıl 5,5 milyon kapasitesine ulaşan Dalaman Havalimanı'nı yeniledik. 

Gerek bizim gerek Aydın hocamızın pek çok projesi var. Muğla'da 145 bin dekar zirai alanı sulamaya açtık. Toplam 60 bin dekar arazinin sulamasını sağlayacak 5 yeni baraj daha inşa ediyoruz. Arıcılığın gelişmesi için 18 bal ormanı kurduk. İstihdamı desteklemek için Muğla'daki iş verenlere 6.5 milyar lira prim teşvikinde bulunduk. Muğla'mızı diğer alanlarla Türkiye Yüzyılı vizyonumuza uygu adımlarla ilerlemesini istiyoruz. Muğla ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleri ile boyamaya var mısınız? Şu an rakamı aldım, 50 bin kişi var. 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz. İkinci asra yakışır yeni kalkınma hamlesinin startını sizlerle sandıkta vereceğiz. Ülkemize en büyük müjdemiz bu olacak.

"31 Mart'ta Cumhur İttifakı güven alırsa, Muğla'da bizi tutana aşk olsun"

Fethiye ve Marmaris Körfezi'nin balçıktan temizlenmesi için iki tarama ve dip temizleme gemisi dün bölgeye ulaştı, çalışmalarına bu hafta başlıyor. Şehrimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak istiyoruz. Bu konuda kimse bizimle yarışamaz. Belediyecilikteki birikimimizle Muğla'nın emrindeyiz. Alt yapıdan imar sorunlarına kadar projelerimiz hazır. Muğla körfezinin halini görüyorsunuz. Nasıl koktuğunu görüyorsunuz. 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı inşallah güven alırsa bizi tutana aşk olsun. Muğla'yı daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz.

Erdoğan'ın konuşmasından sonra AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Muğla ve ilçelerinde gösterdikleri adaylar, halka tanıtıldı.

"İnsanımızın lokmasına göz dikenlerle mücadelemiz sürecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingin ardından Marmaris'te Sivil Toplum Kuruluşları toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan şunları kaydetti: 

Çok kritik bir psikolojik eşiği daha aşmayı başardık. Enflasyon tüm dünya gibi bizim de başımızı ağrıtan bir husustur. Büyüme rakamlarında AB'nin ilk sırasında yer aldık. Yıl sonuna doğru uyguladığımız politikaların sonuçlarını olumlu olarak hissetmeye başlayacağız. 

Piyasa gerçeklerinden kopuk bir şekilde fahiş fiyat arttırarak insanımızın lokmasına göz dikenlerle mücadelemiz sürecektir.

Fiyat istikrarı ve anti enflasyonist yaklaşımdan taviz vermeden büyüme odaklı ekonomi programımız doğrultusunda gerekli adımları atıyoruz, atacağız.

14-28 Mayıs seçimleriyle ülkemizi hedef alan senaryoları yırtıp attık. Afetlere hazırlığımızı süratle tamamlamalıyız. Ülkemiz altın değerinde bir 5 yıl daha kazanmıştır, bunu en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU