Netflix, Oscarlı yıldızın aksiyon dizisinin fişini çekti

Bol miktarda şiddet içeren suç dizisi eleştirmenlerin övgülerine rağmen ikinci sezon onayını alamadı

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 84 puan alan dizi, süreleri 48 ve 69 dakika arasında değişen 8 bölümden oluşuyor (Netflix)

Netflix, Oscar ödüllü oyuncu Michelle Yeoh'lu suç draması The Brothers Sun'ı tek bir sezonun ardından iptal etti.

Tayvanlı organize suç örgütleri etrafında dönen ve Güney Kaliforniya'nın San Gabriel Vadisi'nde geçen aksiyon dizisi, 4 Ocak'ta gösterime girmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, Glee ve Pose'daki çalışmalarıyla tanınan Brad Falchuk ve Byron Wu tarafından yaratılmıştı. Deadline'ın aktardığına göre Falchuk ve Wu, aksiyonun yürütücü yapımcılığını da üstlenmişti.

The Brothers Sun'da 61 yaşındaki Malezyalı aktrisin yanı sıra Justin Chien, Sam Song Li, Highdee Kuan ve Joon Lee de rol alıyordu.  

Netflix, 16 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği dizinin konusunu şöyle özetlemişti:

Taipei'deki bir çetenin üyesi, inatçı annesini ve olaylardan bihaber olan erkek kardeşini hedef alan gizemli bir düşmana karşı onları korumak için Los Angeles'a gider.

Geçen yıl Her Şey Her Yerde Aynı Anda'yla (Everything Everywhere All At Once) Oscar alan ilk Asyalı kadın olarak tarihe geçen Yeoh, dizideki performansıyla da eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı.

İzlenme listelerinde yükselmiş ancak tutunamamıştı

Yeoh, Asyalı oyuncuların başrolde olduğu bir dizide yer almaktan heyecan duyduğunu söylemişti.

Variety'ye konuşan Malezyalı oyuncu, "Son birkaç yıldır farklı roller için mücadele ediyor ve hepimizin masada bir koltuğa sahip olmayı hak ettiği bir giriş noktası bulmayı umuyordum" diyerek eklemişti:

Sadece son birkaç yıldır Asyalıların hikayelerinin daha fazla anlatıldığını görüyorsunuz.

Dizi, Netflix'in İngilizce diziler listesinde ilk 10'da 5 hafta kalarak 2 numaraya kadar yükselmişti. Ancak dizinin haftalık izlenme sayısı 7 milyonun altında kalmış ve listedeki son iki haftasında 2 milyonun altına düşmüştü.

Hollywood Reporter'ın televizyon eleştirmeni Angie Han, incelemesinde dizinin "bol miktarda şiddet içeren aksiyon ve dramatik ters köşeler sunduğunu ama her şeyden önce iyi vakit geçirmeyi amaçladığını" yazmıştı.

 
Independent Türkçe, Deadline, Daily Mail, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU