Normal İnsanlar'ın yazarından yeni kitap: İlk satırları yayımlandı

Intermezzo, 24 Eylül 2024'te piyasaya sürülecek

Sally Rooney (AFP)

Faber and Faber yayınevi, bu sonbaharda piyasaya sürülmeden önce Sally Rooney'nin yeni kitabının açılış satırlarını paylaşarak tanıtım yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk üç romanının başarısının ardından Intermezzo, 24 Eylül'de raflarda yerini alacak. (Türkiye'deki yayın tarihi henüz belli değil -çn.) 

Çok satan yazar, gençler arasındaki karmaşık ilişkileri irdeleyen öyküleriyle ünlendi ancak yeni kitabı, baba kaybıyla baş etmeye çalışan Peter ve Ivan Koubek kardeşleri konu alacak.

İrlandalı yazarın önceki romanlarının hepsinin dünya çapında çok satanlar listesinde yer almasının yanı sıra Normal İnsanlar (Normal People) ve Arkadaşlarla Sohbetler (Conversations with Friends) televizyona uyarlandı.

Intermezzo'nun açılışındaki iki satırda şöyle yazıyor:

Cenazede giydiği o takım elbise. Genç delikanlı için adil görünmüyordu.

Ergenliğin en büyük sıkıntısı olan dişlerindeki tellerle.

Faber and Faber yayınevi, romanı şöyle tanımlıyor:

Yas tutan iki kardeş ve sevdikleri için bu yeni ara dönem, (arzu, umutsuzluk ve olasılık dönemi), bir yaşamın kırılmadan içinde ne kadar çok şey barındırabileceğini keşfetme şansı sunuyor.

Kardeşlerden 30'lu yaşlarında bir avukat olan Peter; başarılı, kendinden emin ve görünüşte yenilmez biridir. Ancak, birbirinden çok farklı iki kadınla aynı anda ilişkisini yürütmeye çalışırken yasla mücadele eder ve kendi kendini tedavi eder.

Peter'ın ilk aşkı Sylvia'yla ilişkisi uzun soluklu olsa da üniversite öğrencisi Naomi için hayat bitmek bilmeyen bir şaka gibidir. 

Ivan, Peter'ın 22 yaşındaki erkek kardeşidir ve rekabetçi satranç oyuncusudur. Kendisini sosyal açıdan beceriksiz, yalnız ve ağabeyinin tam tersi olarak görür. Çalkantılı bir geçmişten gelen, Margaret adında kendinden yaşlı bir kadınla tanışır ve hayatları hızla ve yoğun bir şekilde iç içe geçer.

Intermezzo, son romanı Güzel Dünya Neredesin? (Beautiful World, Where Are You?) ve Normal İnsanlar'la Arkadaşlarla Sohbetler'in küresel başarısının ardından geliyor.
 

Normal İnsanlar
Paul Mescal ve Daisy-Edgar Jones, Normal İnsanlar'ın TV uyarlamasında (BBC/Element Pictures/Hulu)


Yayıncı Alex Bowler, Wylie Agency'deki Tracy Bohan'dan Birleşik Krallık & İngiliz Milletler Topluluğu'na üye ülkelerde yayımlama ve sesli kitap haklarını satın aldı. Kanada'da Knopf, ABD'de ise Farrar, Straus and Giroux yayınevi kitabı yayımlayacak.

Bowler, "Intermezzo; kardeşler ve aşıklar, ailevi ve romantik yakınlıklar, alışılagelmiş yapılara pek de uymayan ilişkiler hakkında bir hikaye" dedi.

Üç mucizevi kitabın ardından, Sally Rooney'nin milyonlarca okuru bu yeni romandan yayılan güzelliği ve anlayışı, acıyı ve umudu tanıyacak. Ancak bu aynı zamanda hayatlarımıza, kalplerimize ve çağımıza böylesine uyumlu görünen bir yazarın eserinde mükemmel bir ilerlemeye de işaret ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU