İtalya'nın meşhur seri katili, Netflix dizisine konu oldu

8 çifte cinayetin faili asla yakalanamadı

Yönetmen, Floransa Canavarı'nın hikayesini anlatmayı seçmesinin nedenini "İşin içindeki adamlar, sahadaki önyargılar, mücadelenin zorluğu ve büyüklüğü" diye açıklıyor (Netflix)

Çok güzel ve çok zorlayıcı.

Yönetmen Stefano Sollima'nın çekimleri henüz tamamlanan 4 bölümlük Netflix suç dizisi Il Mostro'yu tanımlamak için kullandığı ilk kelimeler bunlar. 

Leonardo Fasoli ve Sollima tarafından yaratılan ve The Apartment ve AlterEgo Productions'ın yapımcılığı üstlendiği bu dizi, büyük zorluklarla karşılaşmış. 

Suç türünün üstadı

Suç türüne yabancı olmayan Sollima, Romanzo Criminale (Roma Suç Üçlemesi) diye adlandırılan Katil Polisler (All Cops Are Bastards), Suburra ve Adagio'nun yanı sıra Denis Villeneuve'ün Sicario'sunun 2018'deki devam filmi Soldado ve Taylor Sheridan'la birlikte yazdığı 2021 yapımı gerilim Acımasız'ı (Without Remorse) yönetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

57 yaşındaki yönetmen, aynı zamanda Roberto Saviano'nun uluslararası uyuşturucu ticareti hakkındaki kitabından uyarlanan ZeroZeroZero'nun ve çığır açan İtalyan suç dizisi Gomorra'nın da sorumlusu.

Hollywood Reporter, Roma'nın hemen dışındaki Fiumicino kasabasındaki seti ziyaret etti ve Il Mostro'nun Sollima'nın şimdiye kadarki en iddialı işi olabileceğini yazdı.

Il Mostro, İtalyan yargı ve ceza sisteminin "hayaleti" olarak adlandırılan, 1968 ve 1985 arasında gerçekleşen 8 çifte cinayetin failinin hikayesini anlatıyor.

"Floransa Canavarı" asla yakalanamadı

Yoğun soruşturmalara rağmen her cinayette kullanılan silah olan 22 kalibrelik Beretta bulunamadı ve "Floransa Canavarı" diye anılan katil asla yakalanamadı. 

Bu faili meçhul dava, ülke tarihindeki ilk ve en acımasız seri katile yönelik en uzun ve en karmaşık İtalyan soruşturmalarından biri olarak anılıyor.

Sollima'nın dizisi doğrudan tanıklıklara, belgelere ve gazetecilik araştırmalarına dayanıyor. Hepsi de korkunç derecede gerçek. Yönetmen, "Mağdurlara adaleti sağlamanın tek yolu da gerçeği, sadece gerçeği anlatmak" diyor. 

İtalya'yı yaklaşık 20 yıl boyunca dehşete düşüren korkunç ve çözülmemiş cinayetleri anlatmanın zorluklarını anlatan İtalyan sinemacı şöyle dedi:

Gerçek bir hikayeden yola çıktım ve bu nedenle ona özel bir dikkat, özen ve saygı borçluyum.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, BNN Breaking

DAHA FAZLA HABER OKU